Ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για την... τηλεμαχία

19:59 25/4/2012 - Πηγή: 24wro
Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προκάλεσε και σήμερα το ζήτημα του ντιμπέιτ...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του κόμματός του για το κράτος και το πολιτικό σύστημα, αναφέρθηκε στην τηλεμαχία πραγματοποιώντας
επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Εχει γίνει σαν το γεφύρι της Αρτας. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο, το προηγούμενο διάστημα όσο ήμουν υπουργός Οικονομικών απέφευγε και τον απευθείας κοινοβουλευτικό διάλογο. Είτε αισθάνεται αποστροφή προς τον τηλεοπτικό διάλογο είτε δεν έχει τη σιγουριά που απαιτείται για να στηρίξει τις θέσεις του, και την επιμονή για την αυτοδυναμία που πηγάζει από κομματικό εγωισμό. Θεσμικά ως τώρα υπήρχε τηλεοπτικός διάλογος των πολιτικών αρχηγών», επισήμανε. «Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός. Απορία ψάλτου βηξ. Τώρα συζητάει στη διακομματική επιτροπή νέες ουσιαστικές μορφές διαλόγου. Τον καλώ να επιδείξει σεβασμό στους πολίτες. Ο καλόπιστος διάλογος αναδεικνύει τις θέσεις των κομμάτων. Ο ωφέλιμος χρόνος λιγοστεύει. Δεν αντιλαμβάνομαι την εχθρική του στάση προς τον διάλογο. Δεν τιμά τη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, απάντησε στον ισχυρισμό Βενιζέλου στους ίδιους οξείς τόνους: «Είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων. Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι:
-Είναι ο ίδιος που μιλούσε -τον περασμένο Ιούνιο- για “πάτο στο βαρέλι”, αλλά πάτος δεν μπήκε.
-Είναι ο ίδιος που -μόλις πρόσφατα – ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του.
-Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις.
-Είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό. Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο!» ανέφερε η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την περιβόητη τηλεμαχία, πάντως θα έχουν ήδη προηγηθεί «μάχες» πριν από αυτήν.
Keywords
Τυχαία Θέματα