Ο αειθαλής και πρωτοπόρος Errό στην Αθήνα

20:45 5/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ατομική έκθεση του κορυφαίου ζωγράφου της ευρωπαϊκής... πρωτοπορίας, του Ισλανδού Errό, φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts στο Κορωπί από τις 10 Οκτωβρίου. Στον καλλιτέχνη θα απευθύνει καλωσόρισμα ο ομότεχνος Παύλος Διονυσόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει επίσης στην έκθεση με ένα χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς του.

Έργα του Errό έχουν φιλοξενηθεί και στο παρελθόν στην Ελλάδα, πάλι στην αίθουσα Kapopoulos Fine Arts το 2008, όπου είχε συνυπάρξει με το Βέλγο Jean-Jacques Deleval.
Αυτή τη φορά ο Errό παρουσιάζει μια νέα δυναμική σειρά έργων όπου η λογική του κόμικς κυριαρχεί.Ποιος είναι ο Errό:

Γεννημένος το 1932 στο Όλαφσβικ της Ισλανδίας, ο Γκούντμουντουρ Γουντμουντσον (κατά κόσμον Erro), σπούδασε στο Όσλο, τη Φλωρεντία και το Ρέκιαβικ, πριν εγκατασταθεί το 1958 στο Παρίσι. Πέρασε τη δεκαετία του ’60 στη Νέα Υόρκη, όπου επηρεάστηκε έντονα από την καταναλωτική κουλτούρα και τη μαζικότητα της εικόνας.

Έκανε κολάζ, γλυπτική και χαρακτική. Η δουλειά του είναι ένα καλειδοσκόπιο από κόμικς, εικόνες επιστημονικής φαντασίας, αφίσες που σχολιάζουν την πολιτική και την επικαιρότητα κι έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες μουσεία στον κόσμο, πάντα με μεταμοντέρνες επιρροές.

Το 2001 το Ρέκιαβικ εγκαινίασε ένα μουσείο αφιερωμένο στον καλλιτέχνη. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, την Ταϊλάνδη και την Ισπανία. Η έκθεση με το διπλό τίτλο «Never on Sundays» και «Betty Boop and co» παρουσιάζεται στην αίθουσα Fine Arts –Καπόπουλος, από τις 10 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα