Ο νονός δεν φέρνει λαμπάδα γιατί ψάχνει πως θα βαφτίσει την αναδιάρθρωση!

13:51 11/4/2011 - Πηγή: 24wro
Επειδή ως λέξη η ''αναδιάρθρωση'' είναι απαγορευμένη αλλά ως πρακτική φαίνεται αναπόφευκτη...
γίνεται ένας άτυπος διαγωνισμός για το πως θα την ονοματίσουν με συνέπεια να ''βομβαρδιζόμαστε'' από έννοιες όπως ''οικειοθελής συνεννόηση'', ''ανασχεδιασμός του χρέους'' με πιο πρόσφατη την ''αναδιοργάνωση των πληρωμών''.



Τα δεδομένα είναι δύο για όσους δεν θέλουν να ''κρυφτούν'' πίσω από αναρίθμητα πινακάκια και στατιστικά.Πρώτον ότι η χώρα μας δεν μπορεί να να αντιμετωπίσει τα χρέη της γιατί πλέον έχουν ξεφύγει και τεχνικά χαρακτηρίζονται ως ''μη βιώσιμα'' άρα απαιτείται
η αναδιάρθρωση τους.
Όμως το δεύτερο δεδομένο είναι ότι την αναδιάρθρωση δεν τολμούν να την προφέρουν καν ούτε οι δανειστές μας, δηλαδή η τρόικα, ούτε η κυβέρνηση γιατί τρέμουν την αντίδραση των αγορών αλλά και την διαμόρφωση ψυχολογίας ''πτώχευσης'', έστω και ελεγχόμενης, τόσο στους πολίτες όσο και στους επενδυτές.

Έτσι ξεκίνησαν τα βαφτίσια με πρώτο υποψήφιο ''νονό'' τον μεγαλοεπενδυτή Τ.Σόρος, που μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό μίλησε για :''ενορχήστρωση κάποιου είδους ανασχεδιασμού (reprofiling) του χρέους''.

Η Κομισιόν, διά στόματος όλι Ρεν, ενώ αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης του χρέους, τελευταία και παρασκηνιακά συζητάει για διαδικασίες "οικειοθελούς συνεννόησης" της ελληνικής κυβέρνησης με τις αγορές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού, σε συνέδριο που έγινε στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε ως "αυτονόητη'' την ίδια ακριβώς λύση, την ιδέα δηλαδή περί οικειοθελούς συνεννόησης.

Σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, μιλώντας στο Bloomberg εισήγαγε την έννοια της αναδιοργάνωσης : ''Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τις ομολογιακές της υποχρεώσεις, σε μια "αναδιοργάνωση" που δεν θα κατηγοριοποιηθεί ως χρεοκοπία.Το πρόγραμμα προσαρμογής μιας χώρας όπως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επίπονο και εάν η αναδιοργάνωση των πληρωμών είναι αυτό που απαιτείται ώστε να αποδώσουν αυτές οι δύσκολες πολιτικές, τότε αυτό θα έπρεπε να γίνει".

Και όλα αυτά ενώ ''χωνεύουμε'' τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως “είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης και θα συνεχίσει να το έχει τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την επιμήκυνση, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή αν αυτό είναι αρκετό”, και του επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ, που τόνισε πως η Ελλάδα ίσως αποδειχθεί ανίκανη να περιορίσει το έλλειμμά της.

Και οι δύο τους υποδεικνύουν αναδιάρθρωση και ας προκαλούν ''ανατριχίλες'' στον διοικητή της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ που αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει τέτοιο θέμα με τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. που έθεσαν παρόμοιους φόβους.

Ποιές είναι στην πραγματικότητα οι διαφορές πίσω από τις ονομασίες που ακούγονται;

Η αναδιάρθρωση μεταξύ άλλων σημαίνει ''κούρ
Keywords
Τυχαία Θέματα