Οι χάκερ δηλώνουν: Κάνουµε την πλάκα µας στη CIA

11:52 20/6/2011 - Πηγή: 24wro
Επιτέθηκαν πρόσφατα στα δίκτυα της Sony και της Nintendo κλέβοντας τα στοιχεία εκατοµµυρίων πελατών τους...
αλλά και της CIA. «Κάνουµε την πλάκα µας», λέει η οµάδα χάκερ LulzSec, παρακλάδι των Anonymous, που έχει ανησυχήσει όχι µόνο µεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και κυβερνήσεις σε
όλο τον κόσµο τους τελευταίους δύο µήνες. Οταν επισκέπτεται κάποιος την ιστοσελίδα των LulzSec (το όνοµα το πήραν από το ακρωνύµιο lulz που χρησιµοποιείται ως «γέλια» στο ∆ιαδίκτυο), το πρώτο πράγµα που ακούει είναι η µουσική από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ‘70 «Love Boat».

«Γεια σας, καληµέρα .Πώς είστε;», γράφει η ιστοσελίδα. «Τέλεια! Είµαστεοι LulzSec, µια µικρή οµάδα χαρούµενων ατόµων που αισθάνονται ότι η µονοτονία του κυβερνοχώρου αποτελεί πλήγµα για ό,τι θεωρούµε σηµαντικό: την ψυχαγωγία». Βέβαια, η ιδέα που έχουν οι χάκερ για την πλάκα δεν βρίσκει καθόλου σύµφωνους τη Sony και τη Nintendo, στις ιστοσελίδες των οποίων επιτέθηκαν πρόσφατα. Επιτέθηκαν επίσης στις ιστοσελίδες της αµερικανικής Γερουσίας και της CIA. Ποιοι, λοιπόν, µπορεί να κρύβονται πίσω από την ονοµασία LulzSec; Ειδικοί της ασφάλειας στο Ιντερνετ θεωρούν ότι πρέπει να αποτελούν παρακλάδι των Anonymous, µιας γνωστής κολεκτίβας χάκερ.

Οι Anonymous ήρθαν στο φως της δηµοσιότητας πέρυσι αφότου πραγµατοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών όπως η Visa και η Mastercard, τις οποίες θεώρησαν εχθρικές προς το Wikileaks, την ιστοσελίδα η οποία αποκάλυψε τα απόρρητα αµερικανικά έγγραφα. ∆εν είναιγνωστότι προκάλεσε την αποσκίρτηση των LulzSec από τους Anonymous στις αρχές Μαΐου. Ενας αναλυτής πάντως την απέδωσε σε «καλλιτεχνικές διαφορές». Οι Anonymous αυτοαποκαλούνται «χακτιβιστές» και αναλαµβάνουν συγκεκριµένες εκστρατείες – η πρώτη τους µεγάλη επίθεση έγινε εναντίον της Εκκλησίας των Σαϊεντολόγων. «Ποιος µπορεί να γνωρίζει πραγµατικά τα κίνητρά τους;», λέει ο Ρικ Φέργκιουσον, αναλυτής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας. «Ισως είναι κάποιοι µεταξύ των Anonymous που ήθελαν να κάνουν περισσότερες πλάκες. Αλλωστε δεν φαίνεται να έχουν µια πολιτική ατζέντα». Οι LulzSec έγιναν για πρώτη φορά γνωστοί στις 7 Μαΐου, όταν µπήκαν στην ιστοσελίδα του αµερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox και αποκάλυψαν τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων ατόµων που είχαν υποβάλει αίτηση συµµετοχής στο τάλεντ σόου «X-Factor». Μεταξύ των στόχων τους οποίους χτύπησαν αργότερα ήταν το Συντηρητικό Κόµµα του Καναδά, η Γερουσία των ΗΠΑ και η CIA. Οµως ο βασικός τους στόχος φαίνεται ότι είναι οι εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Οπως γράφουν οι «Τimes», µόνο την τελευταία εβδοµάδα χτύπησαν τρία µεγάλα διαδικτυακά παιχνίδια – EVE Online, League of Legends και Minecraft – αναγκάζοντάς τα να σταµατήσουν τη λειτουργία τους.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στη Sony φαίνεται ότι έγιναν ως αντίποινα για τις µηνύσεις που υπέβαλε η ιαπωνική εταιρεία εναντίον του Τζορτζ Χοτζ, γνωστού χάκερ που έδειχνε σε χρήστες πώς να αποφεύγουν τους ελέγχους ασφαλείας για την κονσόλα του PlayStation 3, επιτρέποντάς τους να π
Keywords
Τυχαία Θέματα