Οι νέες αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

20:58 17/6/2011 - Πηγή: 24wro
Διασπασμένο βγαίνει από τον ανασχηματισμό το μέχρι πρότινος υπερυπουργείο Εσωτερικών...
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αποτελούσε συνένωση των παλαιότερων υπουργείων Προεδρίας και Εσωτερικών. Με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, το υπουργείο διασπάται σε υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο Δημήτρης Ρέππας και σε υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον Χάρη Καστανίδη.
Οι δύο υπουργοί,
αλλά και οι υφυπουργοί, δεν παρέστησαν σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η εκκρεμεί η σύσταση των δύο υπουργείων με τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκλείονται καθυστερήσεις.
Οι αρμοδιότητες των δύο υπουργείων
Στις αρμοδιότητες του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα περάσουν τα ζητήματα του νέου ενιαίου μισθολογίου, καθώς και η ολοκλήρωση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, η σύνταξη του οποίου έχει ολοκληρωθεί από το Γιάννη Ραγκούση. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ανήκουν και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν α τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, αλλά και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Στον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών θα παραμείνει ο νέος εκλογικός νόμος, που θεωρείται «ακανθώδες» ζήτημα για την κυβέρνηση, καθώς και η εφαρμογή του Καλλικράτη, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει το ρυθμό του και να συνδράμει αποφασιστικά στα προβλήματα της περιφέρειας.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα