Ουρτάδο: Δεν έχετε δει τον παίκτη που πραγματικά είμαι…

07:40 18/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Μοϊσές Ουρτάδο αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονιά που πέρασε με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς και παραδέχθηκε πως…
κάτι οφείλει στον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός άσος μιλώντας στο novasports.gr  στάθηκε στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ που έρχονται και στη μεγάλη ευκαιρία που θα έχει για να δώσει «απαντήσεις».

Αναλυτικά:
Μοϊσές, φαντάζομαι θα θέλεις να ξεχάσεις την
πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό.
«Η περυσινή χρονιά είχε τόσο αρνητικά πράγματα, όσο και θετικά. Για εμένα προσωπικά δεν τα πήγα πολύ καλά. Αλλά υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορώ να τα ξεχάσω απ' την πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό».
Ποιά είναι τα θετικά στοιχεία που κρατάς;
«Πέρασα δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Η προσπάθεια που έκανα για τους ξεπεράσω, μου έχει μείνει σαν κάτι θετικό. Επίσης κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα. Δημιουργήσαμε μία πολύ καλή ομάδα, κάτι που είναι πολύ θετικό για εμένα. Επίσης, θετική χαρακτηρίζω την πρώτη μου εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής σε μία ξένη χώρα».
Οι χρονιές του στην Ισπανία ήταν «γεμάτες», δίχως ν' αντιμετωπίζει σοβαρούς τραυματισμούς. Όμως, στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκε πολύ. Είναι τελικά σημαντικός παράγοντας η τύχη στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή;
«Είχα συνηθίσει να παίζω 30 με 35 παιχνίδια κάθε χρονιά. Με το που ήρθα στον Ολυμπιακό, τραυματίστηκα σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνω εκτός γηπέδων για μεγάλο διάστημα. Από τα άσχημα μαθαίνεις. Κατάφερα με πολύ προσπάθεια να ξεπεράσω αυτούς τους σοβαρούς τραυματισμούς. Δούλεψα πολύ σκληρά γι' αυτό. Σίγουρα ήταν κάτι πολύ καινούργιο για εμένα. Δεν είχα αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά όπως λέμε στην Ισπανία, ότι δε σε σκοτώνει, σε βοηθάει να βελτιωθείς».
Πως νιώθεις αυτή τη στιγμή; Φαντάζομαι έχεις ξεπεράσει κάθε πρόβλημα που σε ταλαιπώρησε πέρυσι.  Θεωρείς πως είσαι έτοιμος για να διεκδικήσει θέση βασικού;
«Όλοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα.  Σίγουρα νιώθω καλύτερα σε σχέση με την αρχή της προηγούμενης χρονιάς. Όμως, ο κόουτς αποφασίζει ποιος είναι βασικός και ποιος όχι. Εμείς, θα πρέπει να δυσκολέψουμε τον προπονητή για να κάνει την επιλογή του».
Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση σου;
«Σε όλες τις θέσεις υπάρχει ανταγωνισμός. Έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες οι οποίοι κάνουν ακόμη καλύτερο το ρόστερ. Σε μία καλή ομάδα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση. Ο ανταγωνισμός βελτιώνει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Γιατί πρέπει να παλέψει για να βρει τη θέση του στην ομάδα».
Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο σε προσωπικό επίπεδο; Και ποιο είναι το όνειρό σου για τον Ολυμπιακό;
«Νιώθω πως οφείλω κάτι στον Ολυμπιακό, γιατί δεν έχω παίξει στο επίπεδο που συνηθίζω να αγωνίζομαι στην καριέρα μου. Σίγουρα, οφείλω κάτι και στους οπαδούς μας, οι οποίοι δεν έχουν δει τον παίκτη που πραγματικά είμαι. Για εμένα είναι μεγάλη εμπειρία το Τσάμπιονς Λιγκ και θα ήθελα να παίξω σε αυτά τα παιχνί
Keywords
Τυχαία Θέματα