Παπανδρέου: Με πολέμησε ο Ψυχάρης επειδή δεν πήρε δάνειο

20:12 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με... όνομα και διεύθυνση εμπλούτισε ο Γιώργος Παπανδρέου...
τις φθινοπωρινές καταγγελίες του ότι τον πολέμησαν διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (και πριν «ανοίξει» τα χαρτιά του για το θέμα της διαδοχής) είπε πως δέχθηκε πόλεμο από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Ο λόγος επειδή –όπως συμπλήρωσε, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του – ο εκδότης θεώρησε υπεύθυνο
τον πρώην πρωθυπουργό για την άρνηση της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να επιτέθηκε και σε δικαστικούς επειδή συνέβαλλαν στην κωλλισιεργία υποθέσεων, αλλά και σε τραπεζικούς κύκλους που δεν συνέβαλλαν στην «ανάσα» της αγοράς. Τις εν λόγω κατηγορίες τις είχε εκτοξεύσει και τον Νοέμβριο όταν, στη δραματική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου –και προκαλώντας την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Εθνικής υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας ποτέ δεν ζητά την έγκριση τρίτων για δάνεια. Όπως υπογραμμίζουν, υπάρχουν αρμόδια όργανα της τράπεζας που με συγκεκριμένες και διαφανείς διαδικασίες αποφασίζουν, ενώ συμπληρώνουν ότι ούτε για το συγκεκριμένο δάνειο ζητήθηκε η έγκριση τρίτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα