Πάρτι διαφθοράς με παρανομίες και διπλοθεσίτες στο Δημόσιο!

09:20 22/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το αστρονομικό ποσό των 105 δισ. ευρώ δανείστηκε το 2009 η Ελλάδα, όπως καταδεικνύει η έκθεση του...
Eλεγκτικού Συνεδρίου! Εξ αυτών, τα 658 εκατ. ευρώ δόθηκαν για παράνομες αναθέσεις, προμήθειες, και παρανομίες στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην έκθεση αναφέρονται παραδείγματα όπως:

* Έξοδα παράστασης για αιρετά όργανα χωρίς να το δικαιούνται
* Υπάλληλοι που πληρώνονται με το μισθολογικό κλιμάκιο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς να έχουν ούτε καν απολυτήριο Λυκείου
* Παράνομη καταβολή
αμοιβών σε δικηγόρους
* Παράνομη καταβολή αμοιβής σε ιδιώτες για εργασίες που έπρεπε να γίνουν από Δημοτικούς υπαλλήλους
* Παράνομη κατάταξη υπαλλήλων σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.

Η λίστα συνεχίζεται με τις παράνομες καταβολές αδείας σε υπαλλήλους, παράνομες προσλήψεις ειδικών συνεργατών Δημάρχου χωρίς να προβλέπονται οι σχετικές θέσεις στο Δήμο και μη νόμιμη καταβολή οικογενειακού επιδόματος.

Αλλά και στο σκέλος της είσπραξης των φόρων, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Κατά 25% έπεσε έξω στις προβλέψεις του ο κρατικός προϋπολογισμός του 2009. Υπολογιζόταν αρχικά να εισπραχτούν συνολικά 67,3 δισ. αλλά τα 16,840 δισ. αποδείχθηκαν «μαγική εικόνα», αφού δεν ξεπέρασαν τελικά τα 50,5 δισ. ευρώ –με τις γνωστές επιπτώσεις στο δημόσιο έλλειμμα και την πορεία της χώρας. Ειδικά στα φορολογικά έσοδα η υστέρηση άγγιξε τα 12,8 δισ. (-25,2% έναντι του στόχου).

Το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε (χωρίς αποτέλεσμα) να επιχορηγήσει με 15.000 ευρώ πολιτιστικούς συλλόγους που είχαν επιχορηγηθεί και μέσα στο 2009, αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, «κόπηκε» ένταλμα πληρωμής για συμβασιούχους έργου ύψους 42.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών, που προσπάθησε να πληρώσει τους συμβασιούχους δίνοντας αναδρομική ισχύ στις συμβάσεις έργου που είχαν υπογραφεί!

Στο υπουργείο Ναυτιλίας δεν εγκρίθηκε η καταβολή αποζημίωσης 74.186 ευρώ σε γιατρούς που συμμετείχαν σε Υγειονομικές Επιτροπές, αφού το θεσμικό πλαίσιο για να καθορίσει τις αμοιβές τους ήταν ανύπαρκτο.

Γιατρός του ΕΣΥ διεκδικούσε χρήματα για συμμετοχή σε επιτροπές και εφημερίες, με τις οποίες ο μισθός του θα ξεπερνούσε ακόμη κι εκείνον ενός αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα