Σαμπάνια αξίας 30.000 ευρώ!

08:05 4/6/2011 - Πηγή: 24wro

Μπουκάλια σαμπάνιας 200 ετών κρύβονταν σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής, το φορτίου του οποίου...



 ανασύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Τιμή-ρεκόρ έπιασαν δύο μπουκάλια της σαμπάνιας Veuve Cliquot, τα οποία πουλήθηκαν αντί 30.000 ευρώ το καθένα, σε δημοπρασία στο αρχιπέλαγος του Άαλαντ.

«Ο αγοραστής είναι από την Ασία και αγόρασε δύο μπουκάλια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαμάνθα Κομπόνο, εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών, ο οποίος ειδικεύεται στα κρασιά.

Η τιμή εκκίνησης για κάθε ένα από αυτά τα μπουκάλια είχε καθοριστεί σε 10.000 ευρώ.

Τον Νοέμβριο του 2010, σε μια γευστική δοκιμή για τον Τύπο της σαμπάνιας αυτής που βρέθηκε στον πυθμένα της Βαλτικής, ο οινολόγος Ρίτσαρντ Γιούχλιν είχε εκτιμήσει ότι η αξία τους θα μπορούσε να φθάσει τα 100.000 ευρώ το κάθε μπουκάλι σε δημοπρασία.

Και τα δύο μπουκάλια που πουλήθηκαν σήμερα ήταν μέρος ενός φορτίου που βρέθηκε τον Ιούλιο του 2010 στο ναυάγιο μιας σκούνας που είχε βυθιστεί μεταξύ 1825 και 1830 κοντά στο αυτόνομο φινλανδικό αρχιπέλαγος του Άαλαντ.

Η τοπική κυβέρνηση των νήσων Άαλαντ δήλωσε ότι τα έσοδα από τη δημοπρασία αυτή θα διατεθούν στις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος στη Βαλτική, προώθησης της θαλάσσιας αρχαιολογίας και της ιστορίας της ναυτιλίας.

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα