Στρουθοκαμηλισμός στο γραφείο

08:02 15/5/2012 - Πηγή: 24wro
Μια πολλή ενδιαφέρουσα πρόταση για τις στιγμές που κουτουλάς από τη νύστα, ενώ...
πρέπει να δουλεύεις.

Δεν είναι ούτε μαξιλάρι , ούτε στρώμα, ούτε ρούχο, ούτε ηχομονωτικό, αλλά κάτι λίγο απ’ όλ’ αυτά μαζί. Τη στιγμή που δεν αντέχεις άλλο στη δουλειά, το ακουμπάς πάνω στο τραπέζι εργασίας σου χώνεις μέσα το κεφάλι και τα χέρια και ηρεμείς για όση ώρα μπορείς.

Το πανέξυπνο αυτό gadget σχεδιάστηκε για να προσφέρει την αίσθηση ενός «απαλού σπηλαίου» στο οποίο μπορείς να χωθείς και να απομονωθείς κλείνοντας τα μάτια. Και
το σπουδαιότερο: την ίδια ώρα να θεωρείς ότι δεν σε βλέπει κανείς –εξού και η ονομασία Ostrich Nap Pillow ( που σημαίνει «μαξιλάρι για υπνάκο – στρουθοκάμηλος»).

Στη δική μας πλευρά του κόσμου, όλο αυτό μπορεί να φαντάζει ελαφρώς (έως βαριά) λοξό και απαράδεκτο. Αλλού όμως όχι -και κυρίως στην Αμερική. Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του «nap», δηλαδή του «ιαματικού» εικοσάλεπτου υπνάκου, στον οποίο πρέπει χωρίς αναβολή να αφεθείς, μόλις σε πιάσει η δυνατή υπνηλία. Προσφέρει μία γρήγορη προσωρινή επαναφόρτιση των δυνάμεων σου και στη συνέχεια συνεχίζεις να δουλεύεις για όσο ακόμα αντέξεις.

Δύο σημαντικά ατού του σχεδιασμού αυτού του «εργαλείου ύπνου» είναι τα εξής: α) Δεν χρειάζεται να σηκωθείς από τη θέση σου για να πας κάπου να κρυφτείς και να κοιμηθείς. Όλα γίνονται επί τόπου.

β) Επειδή ακριβώς το χρησιμοποιείς επάνω στο γραφείο σου, η στάση σώματος που σου επιβάλει προκαλεί ένα καλό stretching των μυόνων της πλάτης και των ώμων, οι οποίοι είναι εκείνοι που καταπονούνται περισσότερο από την καθιστική ζωή στο γραφείο. Έτσι η ανακούφιση μετά τη χρήση είναι μεγαλύτερη.

Το Ostrich Nap Pillow σχεδιάστηκε από το δημιουργικό δίδυμο Key Portilla Kawamura και Ali Ganjavian, οι οποίοι πριν από δώδεκα χρόνια ίδρυσαν το γραφείο Kawamura- Ganjavian Studio (με έδρες στη Μαδρίτη και τη Λοζάνη και ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Λονδίνο). Πέρα από το διδακτικό τους έργο σε διάφορες αρχιτεκτονικές σχολές της Ευρώπης οι Kawamura και Ganjavian ασχολούνται με αρχιτεκτονικά πρότζεκτ και designεπικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στην αναζήτηση και διερεύνηση νέων κοινωνικών, χωροθετικών και υλικών ορίων πάνω στον δημιουργικό καμβά της επιστήμης τους.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα