Συνελήφθη μουσουλμάνος αμερικανός στρατιώτης με εκρηκτικά στη κατοχή του!

17:00 3/8/2011 - Πηγή: 24wro
Αμερικανός στρατιώτης, στα προσωπικά αντικείμενα του οποίου εντοπίστηκαν... "λογοτεχνία για «Τζιχάντ» (Ιερό πόλεμο) και εκρηκτικά ικανά να κατασκευάσουν δύο βόμβες, συνελήφθη την... Τετάρτη, αυτός υπηρετούσε στη στρατιωτική βάση Φορ Χουντ", στο Τέξας, εκεί όπου το 2009 έγινε ένα μακελειό. Σύμφωνα με το Fox News, ο μουσουλμάνος στρατιώτης Abdo είχε κάνει μια μεγάλη αγορά
όπλων και πυρομαχικών στην ίδια αποθήκη πυρομαχικών όπου ο πρώην ψυχίατρος Ταγματάρχης Νιντάλ Χασάν είχε αγοράσει τα όπλα που φέρεται να χρησιμοποίησε για να σκοτώσει 13 άτομα και να πληγώσει 30, στις 5 Νοεμβρίου του 2009. Η ανακοίνωση της στρατονομίας αναφέρεται σε σύλληψη στρατιώτη που έγινε στο μοτέλ στο Κιλίν, που απέχει μόλις δύο χλμ. απ τη στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τρεις Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν νέα επίθεση στο Φορτ Χουντ. Ο Abdo είχε υποβάλει αίτηση την παραμονή της πρώτης αποστολής του στο Αφγανιστάν - μετά από μόλις ένα χρόνο στο στρατό - για την ιδιότητα του αντιρρησία συνείδησης καθώς αρνήθηκε να πολεμήσει στο Αφγανιστάν υποστηρίζοντας ότι ο ισλαμικός νόμος τον εμπόδισε από το να σκοτώσει άλλους Μουσουλμάνους. Δεν αμφισβητήθηκε από τους ανωτέρους του στο Ft. Campbell, αλλά αργότερα ανατράπηκε η απόφαση τους από το Βοηθό Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του συμβουλίου επιθεώρησης Στρατού.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ελήφθη μια συγκλονιστική απόφαση από το γραμματέα του στρατού -στην περίπτωση ενός στρατιώτη του αμερικανικού στρατού της 101ης Αερομεταφερόμενης στο Φορτ Κάμπελ ο οποίος αρνήθηκε να τον μεταθέσουν στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας ότι ο ισλαμικός νόμος τον εμπόδισε από το να σκοτώνει άλλους μουσουλμάνους- και η οποία τον δικαιώνει. Ο μουσουλμάνος στρατιώτης Abdo έκανε το ίδιο ισχυρίζεται και απειλείται [όπως ο Ταγματάρχης Νιντάλ Χασάν είχε κινηθεί αντίστοιχα] δηλώνοντας ότι «ανεπιθύμητες ενέργειες» θα προκύψουν, εάν στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν σεβαστούν τις αρχές της Σαρία.

Ο Abdo είπε στο Al-Jazeera: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ αν θα λάβουν μέρος, με οποιοδήποτε τρόπο, στη δολοφονία ενός μουσουλμάνου».

Είπε, επίσης, ABC News: «Ένας μουσουλμάνος δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε μια Islamicly άδικο πόλεμο. Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει τη θρησκεία του ή ίσως να λαμβάνει υπόψη τι του λέει η θρησκεία μπορεί να ανακαλύψει πολύ καθαρά γιατί δεν πρέπει να συμμετέχει στο στρατό των ΗΠΑ».

Με την παραχώρηση της ιδιότητας του αντιρρησία συνείδησης πολλοί ισχυρίζονται ότι ο στρατός μπορεί να έχει δημιουργήσει πρόβλημα για τον ίδιο τον στρατιωτικό μηχανισμό ιδιαίτερα στην περίπτωση του στρατοδικείου του ταγματάρχη Χασάν που δικάζεται για τη δολοφονία των δεκατριών συναδέλφων του στρατιωτών στο Φορτ Χουντ. Ο δικηγόρος του Χασάν μπορεί πια να ισχυρίζεται ότι, αρνούμενη να αναγνωρίσει αξιώσεις του Χασάν βάσει του ισλαμικού νόμου ως αντιρρησία συνείδησης και να του παρέχει την αξιότιμη απαλλαγή, ο στρατός δημιούργησε
Keywords
Τυχαία Θέματα