Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Πεντελικόν για χρέη στο Δημόσιο!

22:07 23/2/2012 - Πηγή: 24wro


Συνελήφθη ο Χαράλαμπος Βαρδής, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Πεντελικόν, για χρέη στο Δημόσιο ύψους 87.000 ευρώ, σύμφωνα με ...ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ!

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην Κηφισιά Αττικής 67χρονος επιχειρηματίας ξενοδοχειακής μονάδας, Βαρδής Α.Ε. για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών. Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α, για τη φορολογική περίοδο από 01-01-2011 έως 30-04-2011, ανέρχεται σε 85.457,12 ευρώ.

Επιπλέον, κατά τη φορολογική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-04-2011, δεν απέδωσε Φ.Ε.Ε.,
που ανέρχεται σε 1.995,24 ευρώ. Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρδής είχε καταθέσει αίτηση εξόδου από τις διατάξεις του άρθρου 99 για την εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.», τον Ιούλιο του 2010. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν αποτελούσε, τελικώς, επιθυμητή εξέλιξη για την εταιρεία καθώς δεν προτίθετο να αξιοποιήσει τις ευεργετικές του διατάξεις. Οι υποχρεώσεις απέναντι στην τράπεζα η οποία είχε υποθηκεύσεις και προσημειώσεις επί των ακινήτων της εταιρείας εξυπηρετούνταν κανονικά για αυτό ζητήθηκε και η έξοδος από το άρθρο 99.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χαράλαμπος Βάρδης, και η αντιπρόεδρος, Καλλιόπη Βάρδη, με ανακοίνωση τους είχαν διαβεβαιώσει το περασμένο έτος: «Διαβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, όχι μόνο το ξενοδοχείο Πεντελικόν δεν οδεύει σε οικονομικό μαρασμό, όπως ανακριβώς αναγράφεται σε μερίδα του Τύπου, αλλά έχοντας την πλήρη υποστήριξη των τραπεζών με τις οποίες ευρισκόμεθα σε αγαστή συνεργασία, υπεισέρχεται σε μια νέα ανοδική και δυναμική τροχιά, τα αποτελέσματα της οποίας σύντομα θα καταστούν ορατά».

Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. το 2010 είχαν υποχρεώσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, για τις οποίες έχουν υποθηκευθεί ακίνητα του ομίλου και πρόσθετα δάνεια που απαιτήθηκαν, για να δημιουργηθούν τα τρία εστιατόρια που λειτουργεί στη μαρίνα Φλοίσβου.

Αχίλλειος πτέρνα του ομίλου αποδείχθηκε η απόφαση να λειτουργήσει στην Ελλάδα αλυσίδα των γερμανικών αρτοποιείων Aric Kaizer. Οι ζημιές από τα επτά καταστήματα, που λειτουργούν ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ και η συνέχιση της λειτουργίας τους κρίνεται πλέον προβληματική.

Στην «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.» πέραν του ξενοδοχείου ανήκει και το Κτήμα Πεντελικόν στη Βαρυμπόμπη. Άλλες δραστηριότητες του Ομίλου Βάρδη όπως η Eric Kayser δεν εντάσσονται στην εν λόγω εταιρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα