Συνεργασία με το ΚΚΕ πρότεινε ο Τσίπρας

18:15 6/6/2011 - Πηγή: 24wro
Άνοιγμα προς το ΚΚΕ έκανε σήμερα, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο…
της ΕΤ3, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αφού το κατηγόρησε για τη στάση του απέναντι στο κίνημα των αγανακτισμένων, τονίζοντας ότι είναι αμήχανο "γιατί...


ο,τι δεν ελέγχει και ο,τι δεν καταλαβαίνει, το αφορίζει", κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να καθίσουν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν και να επιδιώξουν να γίνει η αριστερά φορέας αλλαγής.

Για την πρόταση αυτή προς την ηγεσία του ΚΚΕ, ο Α. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά "ν α αναλάβει τις μεγάλες ιστορικές της ευθύνες, να αφήσει τον σεχταρισμό, να κάτσουμε όλες οι αριστερές δυνάμεις σε ένα τραπέζι, να κουβεντιάσουμε, να βρούμε σε ποια μπορούμε να συμφωνήσουμε, να δούμε και τον κόσμο που φεύγει μαζικά από το ΠΑΣΟΚ και να αφουγκραστούμε τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο και να επιδιώξουμε η αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής".

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στην οικονομία, μίλησε για το κίνημα των αγανακτισμένων, ενώ απάντησε στις κατηγορίες ότι το κόμμα του διοργανώνει αντισυγκεντρώσεις σε χώρους που μιλούν στελέχη της.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση "είναι πλέον μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου και, μόλις ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, μετά τελειώνει". Σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων ανέφερε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει μαζικά στους δρόμους και οι πλατείες της χώρας ξεχειλίζουν από αγανάκτηση, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, ακόμη και αν έχει την εύνοια της πλουτοκρατίας ή των ΜΜΕ.

Όσον αφορά στις κυβερνητικές επικρίσεις για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντισυγκεντρώσεις και περί "Γκοτζαμάνηδων", ο Α. Τσίπρας είπε ότι αυτά είναι ένδειξη πανικού της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, μετατρέποντας τη συζήτηση σε εκδηλώσεις δήθεν βίας και δήθεν προπηλακισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα