Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση για τη Λιβύη

12:50 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Λιβύη αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός...
Γιώργος Παπανδρέου. Την είδηση έδωσε στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Τάιμς ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ της Λιβύης
Abdul Ati al-Obeidi με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα.

Ο κ. Δόλλης δήλωσε ότι η Ελλάδα πρόκειται να παρουσιάσει ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Λιβύη τις επόμενες μέρες, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι αυτό θα συμφωνεί πλήρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Χρειαζόμαστε μετάβαση από το τωρινό καθεστώς, καθώς και πολιτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Δόλλης προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε επαφή και με άλλους ηγέτες για τι μέλλει γενέσθαι στην Λιβύη.

Ο κ. Δόλλης στην συνέντευξη του είπε ότι στην συνάντηση της Κυριακής, η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας για πλήρη σεβασμό των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και για άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ υπογράμμισε ότι το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αποφυγή μιας γενικευμένης ανθρωπιστικής κρίσης και όχι προτάσεις εξόδου του Καντάφι. Το μήνυμα που μετέφερε ο Λίβυος απεσταλμένος ήταν ότι πρέπει να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος και ότι η κρίση πρέπει να τελειώσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα