Τα κατορθώματα ενός Έλληνα υπεραθλητή

17:06 15/10/2011 - Πηγή: 24wro
Οι φυλακές του Αλκατράζ ήταν ο πρώτος του κολυμβητικός …
«στόχος» ανοιχτής θαλάσσης. Μαζί με μερικούς «ωραίους τύπους», όπως τους αποκαλεί χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Τσιάνος, ο Έλληνας υπεραθλητής στον χώρο της κολύμβησης, δοκίμασε πριν από μερικά χρόνια τις δυνάμεις του στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.


Έκτοτε, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι των προσωπικών του κατακτήσεων με κορωνίδα τον διάπλου της Μάγχης και πολλούς άλλους αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.


«Με θερμοκρασία υπό το μηδέν και αντιμέτωπος με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα,
ξεκίνησα την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης πηγαινοερχόμενος στις φυλακές του Αλκατράζ και κάνοντας πολλές φορές το γύρο του νησιού», αναπολεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Γιώργος Τσιάνος ο οποίος πρόσφατα έγινε και ο πρώτος αθλητής που κολύμπησε από την Πελοπόννησο έως την Κρήτη.


Η θάλασσα δεν είναι, όμως, η μοναδική του αγάπη, αφού η κατάκτηση των κορυφών τον συναρπάζει εξίσου. Έχοντας πατήσει στην κορυφή του Έβερεστ, αποτελεί έναν από τους δύο ανθρώπους παγκοσμίως που κολύμπησε τα στενά της Μάγχης και ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου!


Αναφερόμενος στην ανάβαση στα Ιμαλάια, διηγείται το περιστατικό της προσωρινής τύφλωσης που υπέστη στα 8500 μέτρα, όταν έβγαλε την ειδική μάσκα που φορούν οι ορειβάτες για να προστατευθούν από την υπεριώδη ακτινοβολία, που σε κείνο το ύψος, είναι πολύ πιο έντονη.


«Έβλεπα θολά μόνο από το ένα μάτι, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την κατάβαση. Προσπάθησα να μην χάσω την ψυχραιμία μου και ακολουθούσα τον προπορευόμενο ορειβάτη, επικεντρωμένος στα έντονα χρώματα της στολής του», θυμάται, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα δυστυχήματα στο Έβερεστ συμβαίνουν κατά την κατάβαση, λόγω κούρασης και λανθασμένων επιλογών.


Όσο για τα συναισθήματά του στην «στέγη του κόσμου», ο Γιώργος Τσιάνος είναι αφοπλιστικός: «Εκεί αισθάνθηκα πραγματικά πόσο μικροί είμαστε, παράλληλα με μια ηρεμία και γαλήνη για το ότι τα κατάφερα».


Keywords
Τυχαία Θέματα