Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιο: Πώς να μην κάνετε τη ζωή σας /του κόλαση

09:50 29/7/2013 - Πηγή: 24wro


Ενα γλυκός μπελάς γίνονται τα κατοικίδια τους θερινούς μήνες ειδικά όταν είμαστε αναγκασμένοι να...

τα πάρουμε μαζί μας διακοπές.

Με αεροπλάνα και βαγόνια

Πριν κλείσετε εισιτήριο φροντίστε να ενημερωθείτε και να μάθετε τους κανονισμούς που ισχύουν για τα κατοικίδια, της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε. Πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες δεν δέχονται σκυλιά και γάτες με κοντόχοντρο ρύγχος (π.χ αγγλικό και γαλλικό μπουλντόγκ, σαρπέι, πεκινουά, μικρό παγκ, γατα Βιρμανίας, περσική, Ιμαλαϊων
και εξωτική) λόγω της δυσκολίας τους στην αναπνοή και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, καθώς και σκυλιά που έχουν δείξει σημάδια επιθετικότητας (π.χ. αν έχεις ροτβάιλερ, ντόγκο αρτζεντίνο ή ποιμενικό καυκάσου μάλλον ατύχησες). Για τους εκπαιδευμένους σκύλους-οδηγούς, ωστόσο, ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις.

Η μεταφορά του κατοικιδίου στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται (για τις περισσότερες αεροπορικές) μόνο μέσα σε ειδικό κουτί, του οποίου οι διαστάσεις είναι συγκεκριμένες (55 εκ. μήκος x 40 εκ. ύψος x 20 εκ. πλάτος), ενώ το βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά. Η χρέωση είναι συνήθως σταθερή.

Εάν το ζωάκι σου δεν είναι μινιόν και ξεπερνά μαζί με το κλουβί τα 8 κιλά, τότε αναγκαστικά ταξιδεύει στο χώρο των αποσκευών και τοποθετημένο σε ειδικό κλουβί που πρέπει να έχεις προμηθευτεί ο ίδιος και πάνω του να αναγράφονται τα προσωπικά σου στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση η μεταφορά χρεώνεται ως υπέρβαρη αποσκευή.

Πέρα του ότι και εδώ όταν κλείνουμε εισιτήρια θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη ζώου, αν έχουμε μεγαλόσωμο σκύλο καλό είναι να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας και φίμωτρο μιας και πολλές εταιρείες το θεωρούν απαραίτητο.

Ταξίδι σε καμπίνα πλοίου

Σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε και οι δύο με καμπινά, μόνο η Superfast Ferries διαθέτει ορισμένες καμπίνες για σας και τον τετράποδο φίλο σας. Επειδή όμως πολλοί είναι οι τριχωτοί κύριοι και κυρίες που θέλουν να ταξιδεύουν έτσι, καλό είναι να έχετε κάνει την κράτηση από πολύ νωρίς. Ποτέ δεν κάνουμε το λάθος να αφήσουμε το κατοικίδιό μας μέσα στο αυτοκίνητο στο γκαράζ του πλοίου.

Τετράποδο σε 4 τροχούς

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν ταξιδεύουμε με τη γάτα μας την έχουμε μέσα στο κλουβάκι της και όχι ελεύθερη, ενώ αν ταξιδεύουμε με τον σκύλο μας, τον έχουμε στο πίσω κάθισμα σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο, ώστε να μην μας κόβει την ορατότητα. Aν ο σκύλος μας έχει τάση για εμετό του δίνουμε ένα ειδικό αντιεμετικό κτηνιατρικό χάπι, ενώ το τελευταίο του γεύμα θα το πάρει τουλάχιστον 8 ώρες πριν το ταξίδι. Αν όμως ο σκύλος μας έχεις μια φυσιολογική συμπεριφορά δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω. Εννοείται ότι κάθε δύο με τρεις ώρες μία στάση για νερό και μικρή βόλτα ενδείκνυται.

Η προετοιμασία για το ταξίδι

Αν είναι ένα πολύ μακρινό ταξίδι και το κατοικιδιό μας είναι υπέργηρο και με πολλά κιλά, τότε τα πράγματα είναι λίγο επίφοβα. Πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί μία κλινική εξέταση από τον κτηνίατρο, ένας καρδιολογικός έλεγχος, ώστε να δούμε αν μπορεί το ζωάκι μας να αντέξει ένα τέτοιο στρες ή όχι. Δεν καταφεύγουμε στην λύση του ηρεμιστικού εύκολα. Ηρεμιστικό στο σκύλο μας δίνουμε μονάχα σε πολύ ακραίες περιπτώσεις. Αν δηλαδή είναι στρεσαρισμένο, χτυπιέται και κινδυνεύει η σωματική του κατάσταση, τότε μόνο.

Cosmo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα