Τι έξοδα έχουν κόψει οι Ελληνες;

11:35 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως έρευνα του Τμήματος Μάρκετινγκ και...
Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου... το 82,7% του καταναλωτικού κοινού αγοράζει πλέον φθηνότερα και λιγότερα προϊόντα, και μόλις το 17,3% των πολιτών δεν έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειές του.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του μάρκετινγκ διαπιστώνεται πως ο Ελληνας καταναλωτής δεν κοιτάει πλέον τα επώνυμα ρούχα, αλλά το ταμπέλακι με την τιμή. Στην αγορά τροφίμων σημειώνονται μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με περασμένες χρονιές.

Τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν πως τέσσερις στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους, ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής. Πλέον, οι Ελληνες επισκέπτονται περισσότερες φορές ένα σούπερ μάρκετ, με τη διαφορά ότι αγοράζουν λιγότερα προϊόντα.

Μία άλλη σημαντική αλλαγή που διαπιστώθηκε στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων είναι η χρήση του Διαδικτύου. Οι διαδικτυακές συναλλαγές σε online καταστήματα παρουσιάζουν άνοδο κατά 40% συγκριτικά με το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Επιμελητήριο
Αρκαδίας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ... STOP!

Ενδεικτικό της αλλαγής που έχει σημειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πως ένας στους δύο
Ελληνες δεν αλλάζει τη συσκευή του κιννητού του ή τονυπολογιστή του, καθώς επίσης και ότι δεν τόλμα να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο. Η πτώση στην αγορά αυτοκινήτου ξεπέρασε το 50%, ενώ στις μοτοσικλέτες μειώθηκε κατά 21,4% (στοιχεία για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2010).


Πάντως, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, τα ποδήλατα εμφάνισαν ραγδαία αύξηση σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ την πρώτη θέση κατέχει η Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη άνοδος, αγγίζοντας σχεδόν το 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα