Τί πρέπει να κάνετε αν βραχεί το κινητό σας!

18:57 1/2/2013 - Πηγή: 24wro
Σήμερα θα δούμε τι βήματα πρέπει να κάνουμε αν θεός φυλάξει το κινητό μας έρθει σε επαφή με νερό...
Δηλαδή να πέσει πάνω του νερό , να πέσει μέσα στην τουαλέτα ( για το θεό... ) , να πέσει μέσα στο νεροχύτη ή πολύ απλά να είσαστε στο club , bar , ουζερί και να πέσει πάνω του κάποιο υγρό όχι απαραίτητα νερό μπορεί να είναι κρασί, ουίσκι , τεκίλα κτλ.

Πρώτα, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να απομακρύνουμε το κινητό μας απο το υγρό περιβάλλον. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα! Μόλις το απομακρύνουμε λοιπόν πρέπει να το κλείσουμε.

Το
επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία . Πριν συνεχίσω να πω ότι οι κάτοχοι κινητών που δεν μπορούν να αφαιρέσουν την μπαταρία ( βλέπε για παράδειγμα Iphone ) να παραλείψουν αυτό το βήμα. Ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν είναι καλός συνδυασμός! Πολλά εξαρτήματα μέσα στο κινητό μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να καταστραφούν. Γρήγορες κινήσεις λοιπόν!

Αφαιρούμε την κάρτα SIM. Μπορεί να πάθει ζημιά από το νερό και αυτή! Σε μερικές περιπτωσεις οι άνθρωποι νοιάζονται πιο πολύ για τις επαφές και τα πράγματα που έχουν στην SIM. Δεν τους κατηγορώ! Πρέπει να κάνουμε κάτι να σώσουμε και αυτήν! Την αφαιρούμε λοιπόν και αν τυχόν παρατηρήσουμε οτι έχει βραχεί την σκουπίζουμε απαλά με πανάκι.

Αφαιρούμε τυχόν περιφερειακά αν υπάρχουν. Δηλαδή θήκες , handsfree κτλ.

Κρατάμε το κινητό με τρόπο ώστε η μεριά που βράχηκε να είναι προς τα κάτω. Τι εννοώ? Αν υποθέσουμε οτι έπεσε νερό απο την μεριά που είναι τα πλήκτρα τοτε στρέφουμε την μεριά με τα πλήκτρα προς τα κάτω ώστε η βαρύτητα να τραβάει το νερό προς το έδαφος. Καθώς κρατάμε το κινητό μας με αυτό το τρόπο σκουπίζουμε / τρίβουμε τα πλήκτρα με ένα πανάκι.

Και τώρα ένα βήμα το οποίο είναι λίγο... αμφιλεγόμενο. Σε αυτό το βήμα θα χρειαστεί να εξατμίσουμε όσο πιο πολύ νερό / υγρό μπορούμε. Υπάρχουν δυο τρόποι.

Ο τρόπος της σκούπας: Κρατώντας πάλι τη μεριά που βράχηκε προς το έδαφος παίρνουμε την ηλεκτρική σκούπα και την περνάμε απο την περιοχή ώστε να ρουφάει / εξατμίζει το υγρό του κινητού μας.

Ο τρόπος με το πιστολάκι μαλλιών: Ρυθμίζουμε το πιστολάκι στον κρύο αέρα και στεγνώνουμε όπως τα μαλλιά μας το κινητό.

Και οι δυο διαδικασίες πρέπει να γίνουν για κάνα 15λεπτο έως 20λεπτο. Ξέρω βαρετό αλλά τι να κάνουμε. Δεν εξήγησα γιατί είναι αμφιλεγόμενο αυτό το βήμα.

Πολλοί λένε οτι ο σωστός τρόπος είναι αυτός της σκούπας διότι το πιστολάκι ναι μεν εξατμίζει το νερό αλλα ταυτόχρονα "πιέζει προς τα μέσα" τα εναπομείναντα υγρά / νερά και ταυτόχρονα μπορεί να καταστρέψει τα κυκλώματα. Εγώ προσωπικά εχω κάνει και τους δυο τρόπους χωρίς κανένα πρόβλημά. Διαλέγετε και παίρνετε! Πρέπει αναγκαστικά να γίνει αυτο το βήμα , τον τρόπο τον αφήνω στην κρίση σας!

Τέλος αφού έχουμε πραγματοποιήσει τα παραπάνω βήματα , βουτάμε κυριολεκτικά το κινητό μεσα σε... ρύζι. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να τραβάει την υγρασία όσο κουφό και να σας ακούγετε. Εφόσον λοιπόν έχουμε θάψει το κινητό μας κάτω από το ρυζι το αφήνουμε για 24 ώρες εκεί. Με το πέρας των 24 ωρών ξανατοποθετούμε την μπαταριά και το ανοίγουμε.

Αν λειτουργήσει το τεστάρουμε για τυχόν προβλήματα , πχ λειτουργεί το μικρόφωνο? Η ανοικτή ακρόαση? Το ακουστικό κτλ.

Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε μπράβο σας σώσατε το κινητό, αν πάλι δεν ανοίγει τότε καιρός είναι να πάτε σε κάποιο μαγαζί να σας το φτιάξει... Την επόμενη φορά να είσαστε πιο προσεκτικοί...

kokoria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα