Το πρωτόγνωρο καλοκαίρι του Παναθηναϊκού

09:30 14/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ίσως με όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν να μην έχουμε δώσει βάση σε δευτερεύοντα ή τριτεύοντα...
πράγματα της ζωής μας (αν υποθέσουμε πως κάπου εκεί κατατάσσουμε το ποδόσφαιρο), αλλά το εφετινό καλοκαίρι έχει και άλλη μία πρωτοπορία.

Είναι το καλοκαίρι της νέας πραγματικότητας του Παναθηναϊκού. Της καταστροφικής
πραγματικότητας για την ακρίβεια. Είναι το πρώτο καλοκαίρι όπου οι πράσινοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία μεταγραφή, αν πρώτα δεν πουλήσουν, δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές αεροδρομίου (όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό), δεν μπορούν να προσλάβουν ακριβό τεχνικό διευθυντή και ένα σωρό άλλα «δεν μπορούν». Προσέξτε. Όχι δεν θέλουν και επιλέγουν να μην κάνουν κάτι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε πρεστίζ, ποιότητα επιλογών, δυναμική ρόστερ και ομάδας και πολλά άλλα.

Όσα ισχύουν για το μέσο Έλληνα πλέον, ισχύουν (κατ' αναλογία) και για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αν και δεν είναι τόσο η κρίση το πρόβλημα στην ομάδα, όσο η απροθυμία των μετόχων να συνεργαστούν, να μονιάσουν επιχειρηματικά και να βάλουν χρήματα στα ταμεία της εταιρείας.

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού λοιπόν, ξεκινάει μια νέα πραγματικότητα, η οποία έκανε την εμφάνιση της μεσούσης της περιόδου και τώρα μπαίνει στην κορύφωση της. Μην αποκλείσετε να έχουμε και στάση πληρωμών τη νέα περίοδο. Όσο απίθανο και αν ακούγεται αυτό για τον Παναθηναϊκό, τόσο πιθανό και ρεαλιστικό είναι σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες. Ειδικά αν δεν προχωρήσουν οι πωλήσεις, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Εκτός αν πιστεύετε ότι μία ΠΑΕ με άνοιγμα εκατομμυρίων θα την βγάλει με τις 266 χιλιάδες ευρώ που έχει βάλει ο Πολέμης. Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχουν οι μέτοχοι για να βάλουν χρήματα -μη γελάτε όλοι μαζί παιδιά- και όπως όλα δείχνουν δεν θα μπει ούτε ευρώ. Άρα η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, πάει περίπατο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ζήσει (να φυτοζωεί πιο σωστά) με τα ελάχιστα που διαθέτει αυτή τη στιγμή.

Δεν τα γράφουμε όλα αυτά για να σας μαυρίσουμε τη ψυχή, φίλοι του τριφυλλιού. Αντιθέτως. Τα γράφουμε απλώς και μόνο μπας και καταλάβουν όσοι ακόμη ασχολούνται με τα ασήμαντα, πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Εκτός αν θεωρείτε σημαντικά αυτά τα ονόματα που γράφονται κατά δεκάδες εδώ και εβδομάδες, τον τεχνικό διευθυντή και το πόσα λαβράκια έχει βρει στην Πόρτο ο Φερέιρα. Τότε πάσο. Αλλά ακόμη και να ίσχυαν όλα αυτά τα σενάρια, νομίζουμε πως ελάχιστη σημασία έχει το αν θα αποκτηθεί ο τάδε ή ο δείνα παίκτης. Καλή η ονοματολογία, αλλά όπως είναι ο Παναθηναϊκός τώρα, χρησιμεύει μόνο για να περνάει η ώρα στην παραλία. Σημασία έχει να λυθεί το μετοχικό-διοικητικό πρόβλημα. Μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Όσο δεν λύνεται αυτό, η ομάδα θα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Και αν θέλετε τη γνώμη μας, παρ' ότι ξέρουμε ότι υα διαφωνήσετε, να παρακαλάτε να μοσχοπουληθεί ο Σισέ, γιατί αλλιώς θα έχουμε δράματα. Γουστάρουμε τρελά τον Γάλλο άσο, όμως κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα