Αισιοδοξία Π. Γερουλάνου για την τουριστική κίνηση

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης εφέτος εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο της επίσκεψης των Χιλιανών μεταλλωρύχων στην Ακρόπολη, επισημαίνοντας ότι όλες οι σημαντικές αγορές που τροφοδοτούν την Ελλάδα με τουρίστες
κινούνται ανοδικά. Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία κ.λπ. κινούνται με θετικό πρόσημο, γεγονός που χαροποιεί την ελληνική τουριστική ηγεσία, καθώς τα ποσοστά αφίξεων στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς συνηγορούν για σημαντική αύξηση των αφίξεων το 2011.

Χωρίς ωστόσο να προβεί σε ανάλυση των ποσοστών ανά αγορά, ο κ. Γερουλάνος εστίασε στο γεγονός ότι αποδίδει, μεταξύ άλλων, η τουριστική καμπάνια μέσω του διαδικτύου και έφερε ως παράδειγμα την αγορά της Ρωσίας. Εκεί, το "You In Greece" κυκλοφορεί και στα ρωσικά με τους τουριστικούς πράκτορες να προωθούν την Ελλάδα μέσω του συγκεκριμένου διαδικτυακού εργαλείου.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των ανωτέρω στοιχείων από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις ξένων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθαν στις 1.147.000 στο πρώτο τετράμηνο του 2011, έναντι 1.086.000 στο πρώτο τετράμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6%. Γενικά, από τους φορείς του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα σημειώνεται η μεγάλη αύξηση των προ-κρατήσεων των ξενοδοχείων και εκτιμάται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα το 2011 ως σύνολο.

Σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Χιλή προς την Ελλάδα, αυτός δεν υφίσταται σαν μέγεθος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από την πρεσβεία της Χιλής, μόλις 1.000 πολίτες της Χιλής επισκέφτηκαν πέρυσι την Ελλάδα. Η μεγάλη απόσταση, αλλά και το αυξημένο κόστος (περίπου 7.000 ευρώ το κόστος μεταφοράς) αποτελεί τροχοπέδη για την μετάβασή τους στη χώρα μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα