Αρχίζει η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ

Στις πεντέμισι (ώρα Ελλάδας) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία αναμένεται να κηρύξει την έναρξη της δημόσιας εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του Οργανισμού. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν με ένα "στρογγυλό τραπέζι" με θέμα "Αντιμετώπιση της κρίσης-Μαθήματα για τους ηγέτες".

Στη συζήτηση, στην οποία θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου
και ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν.

Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οποία είναι και πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ σε επίπεδο υπουργών, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί , ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής με τη Ρωσία η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΟΟΣΑ να συμμετέχει ως πλήρες μέλος στην Ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα