«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά· να μπει η μηχανή μπροστά για ανάπτυξη»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του Eurogroup. Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά· να μπει η μηχανή μπροστά για ανάπτυξη, για να δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών».
«Ήρθα να σας ενημερώσω για την πολύ καλή απόφαση του Eurogroup» είπε ο κ. Σαμαράς,
κατά την είσοδό του στο γραφείο του κ. Παπούλια. «Τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε ενωμένοι από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε. Πρώτα η ανεργία, πρώτα η ανάπτυξη, με σύμμαχό μας γι΄ αυτό τη ρευστότητα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι έτσι θα έχουμε ανάπτυξη, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και θα αλλάξουμε την ψυχολογία. Και κατέληξε: «Μπορούμε να το καταφέρουμε και θα το καταφέρουμε ενωμένοι».
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρετε, επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και τόνισε ότι «πρέπει να κάνετε βήματα προς την κοινωνική δικαιοσύνη για να ελαφρύνετε όσους, ως αχθοφόροι, σηκώνουν τα βάρη».

Χθες, ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έδωσε εντολές στους υπουργούς για τήρηση των στοχο-χρονοδιαγραμμάτων που καλούνται να θέσουν.

Αφού δήλωσε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του Eurogroup και τόνισε πως προτεραιότητα πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση, χαρακτήρισε απαραίτητη την αλληλεγγύη και το συντονισμό μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.

Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα - και για αυτό υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

«Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών» είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα