«Δεν πρόκειται να κάνουμε συμβιβασμούς στην ασφάλεια του Μπέλενε»

"Κύρια προτεραιότητα στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε είναι η ασφάλεια και η Βουλγαρία δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό στην κατεύθυνση αυτή". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, σε πρόσφατη συνάντηση, στη Σόφια, με ευρωπαίους πρέσβεις, τους οποίους ενημέρωσε για την ενεργειακή πολιτική της χώρας του.

Η βουλγαρική κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει γνώμη για το σχέδιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της διερεύνησης, της ανάλυσης και της μελέτης του σχεδίου Μπέλενε από την βρετανική τράπεζα
HSBC, στην οποία η Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας ανέθεσε πρόσφατα το σχετικό έργο.

Η τελική απόφαση δε, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα Βούλγαροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα ληφθεί στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και δεδομένων.

Στην ενημέρωση των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Σόφια, ο κ. Τράικοφ εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη συμφωνία της Βουλγαρίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα στηρίξει, με πιστωτική "γραμμή" 350 εκ. ευρώ, διάφορα ενεργειακά σχέδια στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα