«Διαθεσιμότητα» για μετακινήσεις και οχι απολύσεις

Τον κίνδυνο να «εγκλωβιστούν» στη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που θα τεθούν στο νέο καθεστώς και να καθυστερήσει η μετακίνησή τους, επισείουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε περίπτωση που καθυστερήσει η αποστολή στοιχείων από τις υπηρεσίες λόγω των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών.
Οι ίδιες πηγές επικαλούνται τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Αντ Μανιτάκη ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί συστατικό στοιχείο της κινητικότητας των δημοσίων υπάλλήλων και θα οδηγήσει σε μετακινήσεις και
όχι σε απολύσεις. Υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία των υπαλλήλων μπορούν να αναζητηθούν στη βάση δεδομένων της απογραφής, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην επεξεργασία τους θα οδηγήσει σε μισθολογικό και εργασιακό εγκλωβισμό των «διαθέσιμων» εργαζομένων, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα τεθούν στο νέο καθεστώς με τη δημοσίευση του πολυνόμου.

«Το υπουργείο θα μπορεί να επεξεργαστεί τα στοιχεία της απογραφής και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε δύο ή τρεις μήνες εάν δεν αποσταλούν άμεσα από τις διευθύνσεις προσωπικού», αναφέρει στο «Εθνος» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Σημειώνει επίσης ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν και να ενταχθούν στο ενεργό δυναμικό του Δημοσίου.

Από την ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν οι διατάξεις θα εξαρτηθεί και η «τακτοποίηση» των διαθέσιμων υπαλλήλων σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας δημόσιος υπάλληλος είναι 12 μήνες και κατόπιν, εάν δεν έχει μετακινηθεί, απολύεται από τη θέση του.
Keywords
Τυχαία Θέματα