Η Λαγκάρντ θα παρουσιάσει την υποψηφιότητά της

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, έφθασε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη Μπραζίλια για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΔΝΤ, πρώτο στάδιο μιας περιοδείας που έχει ως στόχο την εξασφάλιση υποστήριξης από τις μεγάλες αναδυόμενες χώρες, ανακοινώθηκε από γαλλική πηγή.

Η κα. Λαγκάρντ αναμένεται να έχει μια συνάντηση που θα ακολουθηθεί από γεύμα εργασίας με τον βραζιλιάνο ομόλογό της Γκίντου Μάντεγκα, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας
της Βραζιλίας Αλεσάντρε Τομπίνι.

Την Τετάρτη στη Μπραζίλια θα συναντηθεί με τον διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς, αντίπαλο της κ. Λαγκάρντ.

Η υποψηφιότητα της γαλλίδας υπουργού εξήλθε ενισχυμένη από τη σύνοδο κορυφής της G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας, όπου εξασφάλισε υποστήριξη.

Για τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ "μεταξύ των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ήταν εκεί, υπήρξε ομόφωνη στήριξη προς την Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση Canal+.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν την πλειοψηφία των ψήφων εντός του χρηματοπιστωτικού Οργανισμού.

Οι αναδυόμενες χώρες διαμαρτύρονται κατά της ανάληψης από την Ευρώπη αυτού του αξιώματος, δεν μπορούν όμως να συμφωνήσουν σε έναν κοινό υποψήφιο.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει μάλλον τελικά να ευθυγραμμιστούν με την υποψηφιότητα της Γαλλίδας προσπαθώντας να επιτύχουν ως αποζημίωση περισσότερο βάρος στη διεύθυνση του ΔΝΤ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα