Η μη δημοσιοποίηση θα συνιστούσε καθαρή λογοκρισία...

Την δημοσίευση της είδησης περί «διευκρινίσεων» που φέρεται να δόθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ σχετικά με την ΕΡΤ υπερασπίζεται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το θέμα.

«Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τον τίτλο ‘’Νέες διευκρινίσεις για την προσωρινή διαταγή
του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, σχετικά με την ΕΡΤ’’ είναι προϊόν ρεπορτάζ και φέρει υπογραφή συντάκτη μας, τον οποίο περιβάλλουμε με πλήρη εμπιστοσύνη. Η μη δημοσιοποίηση θα συνιστούσε καθαρή λογοκρισία, κάτι που αντίκειται στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Εξάλλου, για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν ευθύνεται ποτέ ο ταχυδρόμος...» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διάψευση και αντιδράσεις

Το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την αποστολή του τηλεγραφήματος, ο προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος προέβη σε διάψευση, αναφέροντας ότι οι «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ, τις οποίες μετέδωσε το ΑΠΕ, «δεν προέρχονται από μένα». Ο κ. Μενουδάκος απέδωσε τις διευκρινίσεις σε «άλλους νομικούς κύκλους».

Το πρωί της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε - μέσω twitter - «να πέσουν κεφάλια» στο ΑΠΕ.

«Ο κ.Μενουδάκος "αδειάζει" τις διευκρινίσεις που του απέδωσε το ΑΠΕ. Αν δεν πέσουν κεφάλια στο ΑΠΕ για την αθλιότητα, μυρίζει "εντολή Σαμαρά"» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Το τηλεγράφημα

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης το πρακτορείο είχε αποστείλει τηλεγράφημα στο οποίο γινόταν λόγος για «ορισμένες εξηγήσεις – ερμηνείες» που δόθηκαν «από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιαν. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σιμ. Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς» αναφερόταν στην είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος αναφέρονταν τα εξής: «Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός».
Keywords
Τυχαία Θέματα