Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους επενδυτές

«Για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους επενδυτές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για ένα βήμα προς την ουσιαστική αποκέντρωση. Όχι αποκέντρωση στα χαρτιά, αλλά εκεί που κρίνονται τα ζητήματα, εκεί που σταματά η ταλαιπωρία του επενδυτικού κοινού» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης,
στο γραφείο εξυπηρέτησης επενδυτών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη πρόταση στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου κατατέθηκε στην ΕΜΑ, στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο κ. Ξυνίδης και πρόσθεσε:

«Η έναρξη λειτουργίας της ΕΜΑ θα ταυτιστεί με την έναρξη του νέου επενδυτικού νόμου, που θα δώσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κάτι που έχει ανάγκη τόσο πολύ ο τόπος μας».

Νωρίτερα, ο κ. Ξυνίδης δέχτηκε στο γραφείο του τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Χουσεΐν Οζντεμίρ, με τον οποίο συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τις εμπορικές σχέσεις και τον τουρισμό.

Ο Τούρκος πρόξενος ανάδειξε ως κύριες προτεραιότητες ενδιαφέροντος από πλευράς Τούρκων επιχειρηματιών τις συνεργασίες στον επιχειρηματικό τομέα και τον τομέα των μεταφορών και δικτύων.
Keywords
Τυχαία Θέματα