Ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου οι φορολογικές δηλώσεις

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών, οικονομικού έτους 2012 και ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση, καθώς και οι αρχικές οριστικές εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΜΥ για τις οποίες προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση.

Επισημαίνεται ότι μέσω του διαδικτύου αποδίδεται και ο τυχόν φόρος, ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι και ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων του
ΚΒΣ που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Από την άλλη πλευρά οι αρχικές οριστικές εκπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τις οποίες δεν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση, καθώς και οι τροποποιητικές οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ του ιδίου οικονομικού έτους, υποβάλλονται αποκλειστικά στις αρμόδιες ΔΟΥ, σε δύο αντίτυπα, συνοδευόμενα υποχρεωτικά με μαγνητικό μέσο, το οποίο περιέχει το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως με την υπ' αρίθμ. ΠΟΛ.1072/21.3.2012 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, με την οποία καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7-Φ-01.015), καθώς και η υποχρέωση υποβολής της και απόδοσης του φόρου με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή με μαγνητικό μέσο.

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της νε λόγω απόφασης έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη κ.λπ., αποφασίζουμε:

ΑΡΘΡΟ 1

Ορισμός τύπου και περιεχομένου οριστικής δήλωσης ΦΜΥ (Έντυπο Ε7-Φ-01.015 )

1. Ορίζουμε ότι, ο τύπος και το περιεχόμενο σε υλική μορφή της οριστικής δήλωσης με τα ποσά φόρου εισοδήματος, τελών χαρτοσήμου και εισφοράς ΟΓΑ(κατά περίπτωση), που παρακρατήθηκαν από εισοδήματα μισθωτών υπηρεσιών (Έντυπο Ε7-Φ-01.015), έχει όπως το σχετικό υπόδειγμα το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα.

2. Ορίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου, έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα "Παράρτημα".

3. Ορίζουμε ότι το περιεχόμενο της οριστικής δήλωσης ΦΜΥ (Έντυπο Ε7-Φ-01.015) των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, έχει απαραίτητα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπονται στο επισυναπτόμενο έντυπο και παράρτημα.

4. Η διαμόρφωση της δομής και των δεδομένων του αρχείου της οριστικής δήλωσης ΦΜΥ είναι αυτή που ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

5. Οι παράγραφοι 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου έχουν ανάλογη εφαρμογή, όσον αφορά την υλική ή μαγνητική μορφή τους, και για οριστικές δηλώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών, κατά περίπτωση.

6. Παρέχεται η ευχέρεια χρησιμοποίησης μηχανογραφικά προσχεδιασμένου εντύπου, εφόσον αυτό περιέχει όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην πρώτη και
Keywords
Τυχαία Θέματα