Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στον Λοβέρδο και μετά στον Βενιζέλο!

Σε «θρίλερ» για την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί σειράς άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, καθώς επικράτησε «καταιγίδα» διαρροών από την πλευρά του ΠαΣοΚ, οι οποίες ξεπέρασαν τους σαράντα βουλευτές.

Το ισχυρότερο πολιτικό πλήγμα δέχθηκε
ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος η διάταξη του οποίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν πέρασε, ενώ οι βουλευτές του ΠαΣοΚ που διαφοροποιήθηκαν και στα υπόλοιπα άρθρα αψήφισαν με τον τρόπο αυτό την προτροπή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου να στηρίξουν πλήρως το πολυνομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι από την περασμένη εβδομάδα είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπερψήφιση όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου αποτελεί «ζήτημα εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον κ. Λ. Παπαδήμο.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε δοκιμασία για τους υπουργούς της κυβέρνησης στα πρόσωπα των οποίων η αμηχανία και εκνευρισμός ήταν έκδηλος. Ο κ. Λοβέρδος καθισμένος στα υπουργικά έδρανα κρατούσε το κεφάλι του, ενώ ο κ. Βενιζέλος περπατούσε φανερά προβληματισμένος για την εξέλιξη αυτή, ενώ προς το τέλος της ψηφοφορίας πλησίασε τους ψηφολέκτες και ζήτησε να τον ενημερώσουν το ταχύτερο για το αποτέλεσμα: «Δώστε μου το νούμερο αν έχει πλειοψηφία ή όχι», ακούστηκε να τους λέει.

Το θρίλερ της ψηφοφορίας

Ένας μετά τον άλλον οι «πράσινοι» βουλευτές δήλωναν την αντίθεσή τους επιλέγοντας είτε το «όχι» είτε το «παρών» σε κομβικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου όπως: το άρθρο 4 με το οποίο επιβάλλονται αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες και ρυθμίζονται οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων, το άρθρο 6 με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών σε όλη την επικράτεια, το άρθρο 7 που αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, τα άρθρα 16 έως 19 που αφορούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ και την απόλυση των εργαζομένων τους, το άρθρο 24 που προβλέπει την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω από 60 ετών και τέλος το άρθρο 29 για το ωράριο των φαρμακείων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 4 καταψήφισαν 2 ενώ 5 βουλευτές δήλωσαν «παρόντες», το άρθρο 6 συγκέντρωσε 33 «όχι» και 9 «παρών», το άρθρο 7 καταψήφισαν 13 βουλευτές και ένας επέλεξε το «παρών», το άρθρο 16 συγκέντρωσε 5 «όχι» και 4 «παρών», το άρθρο 17 έλαβε 5 «όχι» και 6 «παρών», το άρθρο 19 καταψήφισαν 10 βουλευτές και 6 δήλωσαν «παρών», το άρθρο 24 συγκέντρωσε 34 «όχι» και 6 «παρών» και το άρθρο 29 το καταψήφισαν 9 βουλευτές ενώ 30 επέλεξαν το «παρών».

Τελικώς, από την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφισάντων προέκυψε η υπερψήφιση όλων των άρθρων πλην του άρθρου 29 για το ωράριο των φαρμακείων καθώς επί των 253 ψηφισάντων συγκέντρωσε 101
Keywords
Τυχαία Θέματα