Πως θα λυθεί το ζήτημα του Κοσόβου

Το ζήτημα του Κοσόβου θα επιλυθεί στη βάση του Συντάγματος και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρώιμη φάση των συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, στην οποία, ωστόσο, δεν έχει τεθεί άμεσα το ζήτημα του καθεστώτος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς.

Ερωτηθείς εάν η Σερβία θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), χωρίς να αναγνωρίσει το Κόσοβο, ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας υπογράμμισε, μετά τη συνάντηση που είχε με το Βέλγο ομόλογό του, Στίβεν Βανάκερε, ότι η Σερβία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ευρωπαίους εταίρους
της προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι προτεραιότητές της.

Από την πλευρά του, ο κ. Βανάκερε σημείωσε ότι το Βέλγιο στηρίζει σθεναρά την πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου είπε πως θα πρέπει κάποιος να εργαστεί πάνω στη βελτίωση των γειτονικών σχέσεων και την εδραίωση της σταθερότητας.

Οι κ.κ. Γέρεμιτς και Βανάκερε ανέφεραν ακόμη ότι η Σερβία και το Βέλγιο έχουν καλές διμερείς σχέσεις και είναι προσηλωμένες στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Τόσο ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας όσο και ο Βέλγος ομόλογός του αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απεργία πείνας και δίψας που πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς.

"Δεν παραπονούμαστε στους ξένους για τα δικά μας προβλήματα. Αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα και δεν το συζητήσαμε στη μεταξύ μας συνάντηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέρεμιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα