Θάνατος ανθρώπων που κρατούνταν από την αστυνομία

Το Μπαχρέιν πρέπει να ερευνήσει το θάνατο τριών σιιτών κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την αστυνομία, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), σημειώνοντας ότι ένα από τα πτώματα των τριών ανδρών έφερε σημάδια σωματικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τέσσερις πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την αστυνομία τις τελευταίες δέκα ημέρες.

"Είναι αποτρόπαιο και ανελέητο να συλλαμβάνονται και να κρατούνται άνθρωποι και οι οικογένειές τους να μην μαθαίνουν τίποτα γι' αυτούς έως ότου
εμφανιστεί ένα πτώμα με σημάδια κακοποίησης", δήλωσε ο Τζόι Στορκ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας του HRW για τη Μέση Ανατολή.

"Οι αρχές πρέπει να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό, να το σταματήσουν και να οδηγήσουν σε απολογία οποιονδήποτε ευθύνεται", προσέθεσε.

Το HRW υπογράμμισε ότι μέλη του είδαν το πτώμα του Άλι Σάκερ, ενός από τους άνδρες που πέθαναν ενώ κρατούνταν από την αστυνομία στο Μπαχρέιν, και ότι αυτό έφερε σημάδια σοβαρής σωματικής κακοποίησης.

Το Μπαχρέιν είχε κατηγορήσει τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νάμπιλ Ρατζάμπ, που είναι επικεφαλής του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαχρέιν, για παραποίηση των φωτογραφιών του πτώματος.

"Είδαμε το πτώμα του Άλι Σάκερ λίγο πριν από την ταφή του και η κατάστασή του ήταν ακριβώς όπως φαινόταν στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε ο Νάμπιλ Ρατζάμπ", σημείωσε ο Στορκ.

Ο Άλι Σάκερ είχε κατηγορηθεί ότι αποπειράθηκε να χτυπήσει έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητό του τον περασμένο μήνα.

Τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν στη διάρκεια των ταραχών στο Μπαχρέιν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα που οδηγούσαν σιίτες διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές που πέθαναν ανέρχονται σε τουλάχιστον 13.

Η κυβέρνηση αρνείται ότι γίνονται βασανιστήρια στο Μπαχρέιν και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι όλες οι κατηγορίες αυτού του είδους θα ερευνηθούν.

Οι αρχές άφησαν ελεύθερους 86 ανθρώπους που είχαν συλληφθεί κατά την καταστολή από τις δυνάμεις της τάξης των διαμαρτυριών που γίνονταν για εβδομάδες τον περασμένο μήνα και στις οποίες πρωτοστατούσαν κυρίως μέλη της σιιτικής πλειοψηφίας της χώρας αυτής, η οποία κυβερνάται από τον σουνίτη βασιλιά Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις οδήγησαν την κυβέρνηση να κηρύξει στρατιωτικό νόμο το Μάρτιο και να φέρει στρατιώτες από τις γειτονικές σουνιτικές χώρες του Κόλπου, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες φοβούνται μια αύξηση της επιρροής στην περιοχή του σιιτικού Ιράν.

Την ίδια στιγμή η Τεχεράνη διέψευσε ότι δύο πολίτες της δικάζονται στο Μπαχρέιν με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι πληροφορίες για τη "δίκη των δύο ανθρώπων, που φέρεται ότι είναι ιρανοί πολίτες, δεν είναι καθόλου αληθινές", δήλωσε στην ιρανική κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα