Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των εκλογών

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στην Αϊτή αναβλήθηκε ως τη Δευτέρα, ανακοινώνει η αποστολή του ΟΗΕ για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή (Minustah) στον ιστότοπό της.

Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 20ής Μαρτίου, στον οποίο αναμετρήθηκαν ο δημοφιλής τραγουδιστής Μισέλ Μαρτελί με την πρώην πρώτη κυρία Μιρλάντ Μανιγκά, προγραμματιζόταν αρχικά να ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτόν
το μήνα νικητής των εκλογών είναι ο Μαρτελί, ο οποίος προηγείται της αντιπάλου του με μεγάλη διαφορά καθώς λαμβάνει το 67,6% των ψήφων, ενώ η Μανιγκά μόνον 31,7%.

Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυτά, ο 50χρονος τραγουδιστής θα αναλάβει την προεδρία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ, ο οποίος απαγορευόταν βάσει του συντάγματος της χώρας να είναι υποψήφιος για άλλη θητεία.

Ο νέος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, κυρίως την ανάκαμψη της χώρας μετά τον φονικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010 που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 220.000 ανθρώπων και κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας Πορτ-ο-Πρενς.
Keywords
Τυχαία Θέματα