E3: Wii U, η νέα κονσόλα της Nintendo

07:50 8/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Η νέα κονσόλα της Nintendo ονομάζεται Wii U κι είναι εξοπλισμένη με ένα touchpad controller, διαγωνίου 6,2 ιντσών (15,75 εκατοστά). Με το Wii U είναι εφικτό, όπως και με μια κανονική κονσόλα, να παίξετε στην τηλεόραση σας. Και όταν αποφασίσετε να φύγετε από
το σπίτι μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι στο δρόμο με το Wii U.

H oθόνη αφής συμμετέχει και στο χειρισμό του παιχνιδιού. Για παράδειγμα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κτυπήσετε μπάλες, να ρίξετε αστεράκια ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο έχει φανταστεί ο προγραμματιστής του παιχνιδιού.

Ένας αισθητήρας κίνησης εμπεριέχεται φυσικά. Στην επίδειξη που έγινε φάνηκε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον controller ως ασπίδα για να αποκρούσετε βέλη ή τις βολές από ένα όπλο.

Ο controller διαθέτει ένα D-Pad, δύο αναλογικά Joysticks, τέσσερα πλευρικά κουμπιά, μια κάμερα, ένα μικρόφωνο κι ένα ηχείο. Το Wii U είναι συμβατό με τα αξεσουάρ του Wii. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το Wii Fit.

Οι βιντεοσυνομιλίες και το σερφάρισμα στο Web δεν αποτελούν εμπόδιο για το νέο controller. H απεικόνιση των παιχνιδιών σε μια τηλεόραση θυμίζει αυτή ενός Xbox 360. Φαίνεται ότι η Nintenedo έκανε αρκετά ισχυρό το νέο της controller.

To νέο Wii U θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012. Το πόσο θα κοστίζει παραμένει ακόμα άγνωστο.
Keywords
Τυχαία Θέματα