Europeana 280 – Art History Challenge

17:49 16/4/2016 - Πηγή: PC Nea
To Europeana Art History Challenge είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία συνδεδεμένη με το Europeana 280 και την έναρξη των Art History collections, ένα από τους πρώτους θεματικούς ιστοτόπους/συλλογές της Europeana.

Για την επιτυχία της εκστρατείας είναι σημαντικό να γραφτούν εκτενή λήμματα αρχικά τουλάχιστον στις γλώσσες κάθε συμμετέχουσας χώρας. Κατόπιν αυτά μπορούν να μεταφραστούν
στα αγγλικά, από τα οποία είναι περισσότερο πιθανό να μεταφραστούν και στις υπόλοιπες γλώσσες των άλλων χωρών.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις γλώσσες/βικιπαίδειες από τις χώρες που συμμετέχουν, τα ίδια λήμματα για τα ελληνικά αντικείμενα έχουν τεθεί ως στόχος και του διαγωνισμού Wikimedia CEE Spring 2016 για γλώσσες/χώρες τις Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κάτι που δίνει πιθανότητα για μετάφραση και σε γλώσσες/χώρες πέρα από αυτές που συμμετέχουν στη Europeana (π.χ. στα ρωσικά).

Σε διαφορά με τον προηγούμενο διαγωνισμό, στο Art History Challenge, μπορείτε να γράψετε για τα ελληνικά αντικείμενα. Ωστόσο, για να μπολιαστεί η εκστρατεία με σημαντικό υλικό, θα πραγματοποιηθεί editathon στο χώρο της βιβλιοθήκης της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 21 Απριλίου, 11:00-14:30, με επιστημονική καθοδήγηση από τους επιμελητές του μουσείου και συντονισμό από τον βικιπαιδιστή Pavlos1988. Προτείνεται να συμμετέχουν επίσης αρκετοί Βικιπαιδιστές που μπορούν να χειριστούν ευκολότερα το περιβάλλον της Βικιπαίδειας ώστε ο περισσότερος χρόνος να αφιερωθεί στην ουσιαστική προσθήκη περιεχομένου στα λήμματα.

Καθένας είναι ευπρόσδεκτος για να συμμετέχει, συνεισφέροντας σημαντικά στην διάδωση γνώσεων και πληροφοριών για αντικείμενα τέχνης που σημάδεψαν την ευρωπαϊκή ιστορία, και ιδιαίτερα μέσω του editathon στην προετοιμασία λημμάτων για τα ελληνικά έργα τέχνης, που θα είναι η βάση ώστε να μεταφραστούν σε άλλες 38 ευρωπαϊκές γλώσσες.
Keywords
Τυχαία Θέματα