Επιχειρήσεις και φοιτητές μοιράζονται το όραμά τους, μέσα από το Global Management Challenge

19:37 26/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Art factory, η εκδήλωση «GMC Teams – Emerging Business Leaders», στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού Global Management Challenge (GMC) στην Ελλάδα.

Το GMC, ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός
επιχειρηματικής στρατηγικής έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, να συζητήσουν με αξιόλογους νέους και έμπειρους επαγγελματίες, φέρνοντάς τους έτσι κοντά στο χώρο των επιχειρήσεων.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το όραμα και να μάθουν τις εμπειρίες αναγνωρισμένων στελεχών, από μεγάλες εταιρίες που στηρίζουν το GMC μέσω του «Προγράμματος Μεντόρων», όπως η Coca-Cola (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον), η PWC, τα Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και νέων επιχειρηματιών που συμμετέχουν ως Μέντορες μέσω του δικτύου των Global Shapers, της δυναμικής κοινότητας νέων του World Economic Forum. Στο «Πρόγραμμα Μεντόρων», το οποίο ξεκίνησε το 2008 συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις όπως η Johnson&Johnson και η SONY.

Ο κύριος Νίκος Ιωάννου, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Για μας στην Coca-Cola, η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους είναι ο δρόμος προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Στο ανταγωνιστικό, απαιτητικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον που όλοι βιώνουμε σήμερα, οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας χρειάζονται, περισσότερο από ποτέ, ευκαιρίες για να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα που δίνουν στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες και εμπειρίες, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τις καινοτόμες ιδέες.»

Τροφή για σκέψη αλλά και έμπνευση έδωσε με την ομιλία του και ο κύριος Chris Tanca, Juice Business Development Manager της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Μέσα από μια προσωπική προσέγγιση της νοοτροπίας “Failing Forward” εξήγησε πώς μέσα από τα λάθη μας μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο στόχο μας. Επιπλέον, παρότρυνε τους φοιτητές να προχωρούν πάντα μπροστά αξιοποιώντας κάθε αποτυχία που συναντούν, ως αναπόσπαστο μέρος της διαδρομής τους για επαγγελματικές και προσωπικές κατακτήσεις.

Με τη φερεγγυότητα και το κύρος μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων, ο κύριος Ζώης Σωτηρόπουλος, Partner της PWC παρουσίασε στους νέους τις τάσεις της οικονομίας, τις σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις νέες επενδύσεις που προσελκύει η οικονομία της Ελλάδας.

Ως Μέντορας των φοιτητών του GMC, η PWC παρουσίασε επίσης τις πιο σημαντικές δεξιότητες για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, με έμφαση στην «παγκόσμια σκέψη», την «ευελιξία» και την «επιχειρηματική αντίληψη».

Προσήλωση στο στόχο, την πίστη, τη δύναμη της ιδέας και τη σημασία της τόλμης και του θάρρους ήταν μερικά από τα μηνύματα των μελών της κοινότητας των Global Shapers Athens Hub που ανήκουν και εκείνοι στους Μέντορες του GMC.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χάρης Ιωάννου, ο χαρισματικός πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και πρωτοπόρος εμπνευστής του επαναστατικού «εξωσκελετικού γαντιού», η κυρία Άντρεα Σολομωνίδη, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Επικοινωνίας σε start-uppers και η κυρία Κωνσταντίνα Zoehrer, που ειδικεύεται σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μοιράστηκαν με τα μέλη των ομάδων του GMC τις εμπειρίες τους, μέσα από τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, παροτρύνοντάς τους να απαντήσουν στην πιο σημαντική πρόκληση: ποιό είναι το αποτύπωμα που θέλεις να έχεις αφήσει στην κοινωνία σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα;

Τέλος, η εκπρόσωπος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, κυρία Ουρανία Σουλάκη παρουσίασε τα προγράμματα υποτροφιών και απασχόλησης νέων του ομίλου, με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών της νέας γενιάς, αλλά και τη δημιουργία δεξαμενής νέων στελεχών με υψηλή κατάρτιση.
Keywords
Τυχαία Θέματα