Η AMD στηρίζει το cloud computing

02:30 18/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η AMD, με την παρουσία της στο Cloud Computing Summit στο Abu Dhabi, στο China Cloud Computing Conference στο Πεκίνο και το Enterprise Cloud Computing
and Virtualization Conference (ECCV) στο Λονδίνο, που διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συζήτηση για τις υποδομές που χρειάζεται να εγκαταστήσουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις του cloud computing σε όλον τον κόσμο.

Ο Raed Hijer, Senior Technical Advisor της AMD, συμμετέχοντας ως ομιλητής στο EMEA Cloud Computing Summit στις 16 Μαΐου 2011, ανέλυσε τις θέσεις στο θέμα της δημιουργίας των πιο οικονομικών και ενεργειακά αποδοτικών υποδομών για το cloud computing.

Παράλληλα, η Margaret Lewis, Software Product Marketing Director της AMD, θα μιλήσει εφ’ όλης της ύλης για το cloud computing και τις στρατηγικές ανάπτυξής του στις 18 Μαΐου 2011 στο ECCV, ενώ οι Bob Ogrey, Cloud Technology Evangelist και Fellow στον τομέα AMD Server Platform Architecture, και Brent Kerby, Power Efficiency Strategist της AMD, θα αναλύσουν τη στρατηγική της εταιρείας στο cloud computing στις 18 Μαΐου στο China Cloud Computing Conference.

Στο πλαίσιο των παραπάνω συνεδρίων, η AMD θα κάνει μία εισαγωγή της έρευνας που διεξάγει σε παγκόσμιο επίπεδο για το cloud computing και θα παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2ου τριμήνου 2011. Η εταιρεία δίνει κάποια στοιχεία σχετικά με τις επιμέρους περιοχές. Αναλυτικότερα:

Ευρώπη
37% των χρηστών του cloud computing στην Ευρώπη υπολογίζεται πως αποθηκεύουν στο cloud δεδομένα αξίας πάνω από $250.000.
42% των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν λύσεις cloud computing, το κάνουν για να μειώσουν το κόστος του IT.
59% των επιχειρήσεων θεωρούν την ασφάλεια ως το μεγαλύτερο κίνδυνο που επιφυλάσσει το cloud computing, αλλά μόνο το 32% δείχνει εμπιστοσύνη στη σύνδεσή τους με το Internet.

Ασία / Ειρηνικός
67% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το cloud computing έχουν εντοπίσει θετικά αποτελέσματα στις δραστηριότητές τους.
54% των επιχειρήσεων πιστεύει πως η αυξημένη αποδοτικότητα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του cloud computing, μπορεί να ωφελήσει περισσότερο και από τις μειώσεις στις δαπάνες για hardware ή την κλιμάκωση.

Οι χρηματοοικονομικές και λογιστικές εφαρμογές αποτελούν τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που έχουν εντοπιστεί συχνότερα στο cloud, με το 57% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως ήδη φιλοξενούν αυτές τις εφαρμογές σε περιβάλλον cloud.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.500 Υπεύθυνοι IT των επιχειρήσεων στις περιοχές ΗΠΑ, Ασία / Ειρηνικός Ωκεανός και Ευρώπη, αποκαλύπτοντας μία τεράστια ποικιλία αντιλήψεων για το cloud computing σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η έρευνα θα δει το φως της δημοσιότητας/δημοσιευθεί εντός του 2ου τριμήνου 2011.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα