Η Blippar εξαγόρασε τη Layar και δημιούργησε τη μεγαλύτερη βάση χρηστών AR

08:36 20/6/2014 - Πηγή: PC Nea
Η Blippar, η κορυφαία πλατφόρμα αναγνώρισης εικόνας, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Layar, μιας από τις πρωτοπόρες εταιρίες στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) από το 2009. Με την εξαγορά αυτή, η Blippar, καθιερώνεται σαν η εταιρία με τη μεγαλύτερη βάση χρηστών AR στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι η Layar θα ανήκει 100% στη Blippar, θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα και θα διατηρήσει όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι τώρα στους καταναλωτές αλλά και τις υφιστάμενες εταιρικές της συμβάσεις.

Από κοινού οι δύο
εταιρείες θα:

Αλληλεπιδρούν με περισσότερα από 50 εκατομμύρια καταναλωτές
Συνεργάζονται με πάνω από 105.000 brands, εκδότες και self-publishers
Έχουν παρουσία σε πάνω από 175 χώρες

«Ξεκινήσαμε τη Blippar με όραμα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επαυξημένης πραγματικότητας προς τους καταναλωτές» δήλωσε ο Ambarish Mitra, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Blippar. «Μετά από μόνο 33 μήνες έχουμε περάσει από τη δημιουργία πρωτοτύπων στο σαλόνι του σπιτιού μας, στη διασύνδεση εκατομμυρίων καταναλωτών με τα αγαπημένα τους brands σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το ρήμα “blippάρω” συνώνυμο με τις AR εμπειρίες. H Layar έχει αποδείξει ότι συμμερίζεται το όραμά μας που δεν είναι άλλο από ένας AR κόσμος. Τώρα που θα εργαζόμαστε σαν ομάδα, θα καθορίσουμε περαιτέρω ποιες είναι οι ανάγκες των καταναλωτών σε σχέση με την επαυξημένη πραγματικότητα και θα μπορέσουμε να τις προσφέρουμε σε παγκόσμια κλίμακα σαν μία καθημερινή συμπεριφορά.»

«Η Blippar και η Layar μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες φιλοδοξίες", σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Layar, Quintin Schevernels. «Και οι δύο εταιρείες έχουν “εξερευνήσει” την αγορά της επαυξημένης πραγματικότητας με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και δεδομένου ότι η μία συμπληρώνει ιδανικά την άλλη η συνένωσή τους δημιουργεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στο συγκεκριμένο κλάδο. Ο συνδυασμός αυτός πυροδοτεί νέες φιλοδοξίες και θέτει τα εχέγγυα που θα οδηγήσουν στη ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο.»

Με την εξαγορά της Layar, η Blippar επεκτείνεται τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την ικανότητά της να παρέχει υψηλής ποιότητας AR εμπειρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. Συνδυάζοντας τις ικανότητες των δύο εταιριών στην έρευνα και ανάπτυξη θα μπορεί να στοχεύει πλέον στο σύνολο του κλάδου επαυξημένης πραγματικότητας, διατηρώντας ανέπαφη τη θέση που έχει εδραιώσει η κάθε μία εξ αυτών στην αγορά. Με την ιδιόκτητη πλατφόρμα της για iOS, Android, Windows και Blackberry συσκευές η Blippar θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στα brands και τους εκδότες ενώ η πλατφόρμα της Layar με τη white label τεχνολογία και τα self-publishing εργαλεία της θα εξακολουθήσει να προσφέρει λύσεις στις ιδιαίτερες ανάγκες προβολής των προϊόντων.

Η εξαγορά της Layar ακολουθεί μια σειρά επενδύσεων της Blippar στο χώρο των wearables. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρώτη πλήρως λειτουργική πλατφόρμα με δυνατότητες αναγνώρισης εικόνας για τα Google Glass και ταυτόχρονα το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για την ίδια πλατφόρμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα