Η Microsoft θα επαναφέρει το Start Menu στο επόμενο update των Windows 8.1;

02:02 4/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Η Microsoft θα αναβαθμίσει σύντομα τα Windows 8.1, με την σημαντικότερη αλλαγή να είναι σύμφωνα με φήμες η επαναφορά του Start menu.

Το νέο update είναι πιθανό να γίνει διαθέσιμο στις 8 Απριλίου και εκτός από την επαναφορά του Start menu, θα υπάρχουν κι άλλες βελτιώσεις, που στοχεύουν στους χρήστες που δεν έχουν οθόνη αφής στην Windows
συσκευή τους.

Καταρχάς, θα γίνεται εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας για τις συσκευές χωρίς οθόνη αφής κι όχι στα Tiles, ενώ η γραμμή εργασιών (task bar) θα είναι πλεόν διαθέσιμη στο κάτω μέρος της οθόνης, όχι όμως μόνιμα όπως στα Windows 7, αλλά μόνο όταν περάσει από πάνω της ο κέρσορας του ποντικιού.

Η οθόνη εκκίνησης (Start screen) γίνεται περισσότερο φιλική για τη χρήση με ποντίκι, με το δεξί κλικ να επανέρχεται. Το δεξί κλικ πάνω σε ένα Live Tile δίνει επιλογές για "ξεκαρφίτσωμα" από την οθόνη έναρξης, απεγκατάστασης, μετακίνησης και άλλα.

Επίσης στην οθόνη εκκίνησης θα υπάρχει πλήκτρο απενεργοποίησης για ευκολότερο shut down του υπολογιστή, πλήκτρο αναζήτησης και ένα Tile για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

Τέλος, πρόθεση της Microsoft είναι να κάνει το λειτουργικό πιο «φιλικό» για συσκευές που έχουν πιο χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα στέλνει στους κατασκευαστές το λειτουργικό της ως «image», ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στις low spec συσκευές.
Keywords
Τυχαία Θέματα