Η Zetes ανέλαβε τη δημιουργία διαβατηρίων για το κράτος της Γκάμπια και την παράδοση μιας ηλεκτρονικής πύλης συνοριακού ελέγχου

07:28 11/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Zetes ανακοίνωσε τη σύναψη δεκαπενταετούς σύμβασης με αντικείμενο τη δημιουργία βιομετρικών ηλεκτρονικών διαβατηρίων για την Γκάμπια. Υπολογίζεται ότι 40.000 διαβατήρια θα παραχθούν φέτος στο πλαίσιο της σύμβασης υπεργολαβίας με κύριο ανάδοχο την Africard. Το έργο έχει ξεκινήσει και τα πρώτα διαβατήρια αναμένεται να παραδοθούν το Δεκέμβριο του 2013.

Το έργο BOT (Build, Operate and Transfer = Ανάπτυξη, Λειτουργία και Μεταφορά) καλύπτει τις βιομετρικές εγγραφές και την εξατομίκευση εγγράφων. Επίσης, περιλαμβάνει την παράδοση και εγκατάσταση δέκα μόνιμων
σημείων εγγραφής που θα τοποθετηθούν σε διάφορες τοποθεσίες, μεταξύ αυτών, σε κτίρια πρεσβειών. Επίσης, η Zetes θα παραδώσει ένα αυτοματοποιημένο σημείο ελέγχου ταυτοτήτων (ηλεκτρονική πύλη) για συνοριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο, κάτι που αποτελεί πρωτιά για την εταιρεία.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου, οι υπάλληλοι της Zetes εργάζονται στην Μπανζούλ, την πρωτεύουσα της Γκάμπια, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις υπηρεσίες διαγραφής των διπλοεγγραφών στο σύστημα AFIS, τη συγκέντρωση δεδομένων, τη δημιουργία ενός μητρώου διαβατηρίων και την εξατομίκευση εγγράφων ασφαλείας. Για αυτόν το σκοπό, η Zetes έχει αναπτύξει μια μονάδα ασφαλείας που αξιοποιεί την εμπειρία του Ομίλου στη δημιουργία μονάδων εξατομίκευσης στοιχείων σε άλλες χώρες, π.χ. στο Βέλγιο και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Τα σημεία εγγραφής και η ηλεκτρονική πύλη έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τη Zetes

Πέρα από την τεχνογνωσία της στις λύσεις λογισμικού και στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών, η Zetes έχει κατασκευάσει και εξειδικευμένες μονάδες εξοπλισμού (hardware). Έξι μόνιμα σημεία συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων των αιτούντων και τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών έχουν εγκατασταθεί στην Μπανζούλ. Επιπρόσθετες μονάδες έχουν εγκατασταθεί στις πρεσβείες της Γκάμπια στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη και στην Ουάσινγκτον.

Η εν λόγω σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη και παράδοση μιας εφαρμογής (ηλεκτρονικής) πύλης συνοριακού ελέγχου. Η πύλη αυτή εκτελεί αυτόματα ελέγχους ταυτότητας συγκρίνοντας τα βιομετρικά στοιχεία που συλλέγονται επί τόπου με εκείνα που είναι κωδικοποιημένα στο τσιπ RFID του διαβατηρίου.

Αναγνώριση ίριδας ματιού

Για πρώτη φορά, η Zetes συμπεριλαμβάνει την αναγνώριση της ίριδας του ματιού σε ένα έργο βιομετρικής εξακρίβωσης στοιχείων. Η μέθοδος αυτή αποτελεί μια εναλλακτική δυνατότητα σε σχέση με τον έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Έργο στρατηγικής σημασίας

Ο Alain Wirtz, Διευθύνων Σύμβουλος της Zetes, δηλώνει, "Είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τρεις βασικούς λόγους: Πρώτον, η νέα μονάδα εξατομίκευσης στοιχείων μάς επιτρέπει να επεκτείνουμε την κάλυψή μας στη Δυτική Αφρική μέσω της φυσικής παρουσίας μας εκεί. Δεύτερον, η Γκάμπια έπεται της Σενεγάλης ως μία ακόμα χώρα όπου θα έχουμε εγκαταστήσει σημεία εγγραφής της επόμενης γενιάς. Τρίτον, το έργο αυτό συνδυάζει δύο πρωτιές για τη Zetes, την ενσωμάτωση της αναγνώρισης ίριδας σε ένα βιομετρικό διαβατήριο και την εγκατάσταση της πρώτης ηλεκτρονικής πύλης μας. Κατά συνέπεια, το έργο αυτό προβάλλει με εξαιρετικό τρόπο την εμπειρία και εξειδίκευση της Zetes, ενώ αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουμε από την Africard και τις αρχές της Γκάμπια".

Η σύμβαση ΒΟΤ θα επιτρέψει στις αρχές της Γκάμπια να περιορίσουν το επίπεδο της επένδυσης που απαιτείται για το έργο. Για τη Zetes, αυτό το είδος της σύμβασης συμβάλλει στην οικονομική σταθερότητα του Ομίλου και δίνει μια σαφή εικόνα των εσόδων του μακροπρόθεσμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα