Οι Γερμανοί αναζητούν τον ήλιο στο… Διαδίκτυο!

06:35 23/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Οι τουριστικές δραστηριότητες των Γερμανών περνούν ολοένα πιο συχνά μέσα από το Διαδίκτυο, όπως αποδεικνύει η αύξηση των κρατήσεων σε όλα τα επίπεδα. «Στο παρελθόν, οι… πεινασμένοι για ήλιο έπαιρναν το αυτοκίνητό τους και επισκέπτονταν όσο περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μπορούσαν – για να γυρίσουν στη συνέχεια σπίτι τους, φορτωμένοι με πολλούς χοντρούς καταλόγους. Σήμερα, κάνουν τις συγκρίσεις και τις κρατήσεις τους πολύ γρήγορα, με άνεση και τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υψηλής τεχνολογίας BITCOM, δρ Αουγκουστ-Βίλχελμ Σέερ.


Σύμφωνα
με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά ενόψει της έκθεσης του Βερολίνου, της μεγαλύτερης παγκοσμίως στον χώρο των ταξιδιών, για φέτος περισσότεροι από 31 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν κάνει τις κρατήσεις τους μέσω του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, 19,3 εκατομμύρια έχουν αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια, ενώ 15,2 εκατ. έχουν κλείσει τη διανυκτέρευσή τους σε κάποιο ξενοδοχείο ή πανσιόν. Επίσης, 13,2 εκατ. έχουν πραγματοποιήσει διαδικτυακά την αγορά εισιτηρίου για σιδηρόδρομο και 9,6 εκατ. έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο.

Ανδρες και γυναίκες φαίνεται ότι αξιοποιούν εξίσου το Διαδίκτυο για τον σκοπό αυτό. Παράδοξη είναι όμως η εικόνα που καταγράφεται με βάση την ηλικιακή κατανομή: Στις ηλικίες 30-64 ετών (που περιλαμβάνουν τον κύριο κορμό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού), η δημοφιλία του Διαδικτύου σε σχέση με τις διακοπές είναι μεγάλη και ξεπερνά τον μέσο όρο. Αντιθέτως, η γενιά του Internet, δηλαδή οι ηλικίες 14-29 ετών, υπολείπονται σαφώς του μέσου όρου, με βάση τις κρατήσεις και αγορές που πραγματοποιούν.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς οι Γερμανοί αυξάνουν σταδιακά τις δαπάνες τους για ταξίδια. Χαρακτηριστικά, για το τρέχον έτος, οι δαπάνες μόνο για ταξίδια που αφορούν τις διακοπές την περίοδο του καλοκαιριού έχουν αυξηθεί κατά 4,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αγγίζουν ήδη τα χίλια ευρώ κατ’ άτομο (988 ευρώ, για την ακρίβεια). Παράλληλα, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των προ-κρατήσεων, σε βάρος των αγορών της τελευταίας στιγμής, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει ανοδικά τις τιμές.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα