11 δυναμικές γυναίκες που έμειναν στην ιστορία [εικόνες]

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, κάναμε μία ανασκόπηση στο παρελθόν και βρήκαμε γυναίκες που με το σπινθηροβόλο και άφοβο πνεύμα τους, υπήρξαν πρωτοπόρες για την εποχή τους αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην ιστορία του κόσμου.

Coco Chanel

Η Gabrielle Bonheur ήταν πρωτοποριακή Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, της οποίας η μοντέρνα και νεωτεριστική φιλοσοφία, οι εμπνευσμένες γυναικείες μόδες - από τις αντρικές - και η αναζήτηση της πολυτελούς απλότητας, την έκαναν αναμφισβήτητα τη σημαντικότερη φιγούρα στην ιστορία της μόδας του 20ου αιώνα.

Marilyn Monroe

Αμερικανίδα

ηθοποιός, σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ’50. Γεννήθηκε ως Νόρμα Τζιν Μπέικερ και πέρασε άσχημα παιδικά χρόνια. Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Προκάλεσε σκάνδαλο, όταν γνωστοποιήθηκε ότι είχε ποζάρει γυμνή για το περιοδικό Playboy. Παντρεύτηκε 3 φορές. Η θυελλώδης ζωή της στιγματίστηκε από τη σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζον Κένεντι. Βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών, με τις συνθήκες του θανάτου της να παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξήγητες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Sigmalive Magazine.

Keywords
Τυχαία Θέματα