165 βραβεία στα αστέρια του φοιτητικού αθλητισμού

Απένειμε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε ειδική τελετή για τις διακρίσεις τους το 2015-16
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απένειμε συνολικά 165 βραβεία σε 146 αθλητές-φοιτητές του που διακρίθηκαν στον πανεπιστημιακό αθλητισμό την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16, σε μια ειδική τελετή Αθλητικών Βραβεύσεων, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες φοιτητές και προσωπικότητες του αθλητισμού και της πολιτικής ζωής της Κύπρου.

«Οι ικανότητες που καλλιεργήσατε, αντικατοπτρίζουν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού - η ευγενής άμιλλα, ο συναγωνισμός,

η συμμετοχή, μαζί με την αδιάκοπη προσπάθεια, θα σας συνοδεύουν για πάντα», τόνισε, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ). Υπέδειξε επίσης πως ο πανεπιστημιακός αθλητισμός είναι φυτώριο αθλητών για τις Εθνικές ομάδες του τόπου και την αντιπροσώπευση της Κύπρου στο εξωτερικό. «Γι αυτό υπεύθυνη είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τα μέλη του συμβουλίου της, που με γνώμονα τον αθλητή-φοιτητή επιτελεί ένα σημαντικό και πολύ αξιόλογο έργο», πρόσθεσε. Κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Μιχαήλ Νεόφυτο, τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και τις Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, που επίσης βραβεύθηκε. «Αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένας φοιτητής με εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά ταυτόχρονα και ένας λαμπρός αθλητής με ήθος και συνέπεια», επισήμανε.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωταγωνιστεί στον φοιτητικό αθλητισμό, όπως διαφαίνεται από τις βραβεύσεις που έγιναν. Πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα κατέλαβαν οι ομάδες Ποδοσφαίρου Ανδρών, Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, Μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών, Φούτσαλ Ανδρών, Μπήτς Βόλεϊ Γυναικών, Μικτού Αντιπτέρισης, Διπλού Ανδρών Αντιπτέρισης, καθώς και στο Μονό Ανδρών Αντιπτέρισης, στο Τζούντο Γυναικών, και στο Σάμπο (Πολεμική Τέχνη) Ανδρών και Γυναικών. Δεύτερη θέση οι φοιτητές-αθλητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατέκτησαν στο Επιτραπέζιο Τένις Ανδρών, στο Ομαδικό Αντιπτέρισης, στο Τζούντο Ανδρών, στο Σάμπο Ανδρών, στο Ατομικό Επιτραπέζιου Τένις, ενώ την Τρίτη θέση κατέκτησαν στο Χάντμπωλ Ανδρών, στο Φούτσαλ Γυναικών, στο Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών, στο Τένις Ανδρών, στο Διπλό Γυναικών στην Αντιπτέριση, στο Τζούντο Ανδρών και στο Σάμπο Ανδρών. Επίσης, βραβεύθηκαν αθλητές-φοιτητές για την διαχρονική προσφορά τους στον πανεπιστημιακό αθλητισμό
Χειροκροτήθηκε θερμά ο Μιχαήλ Νεόφυτος, που σε ηλικία 23 χρόνων, είναι σπουδαίος αθλητής αλλά και άριστος φοιτητής, όταν στο σύντομο λόγο του τόνισε πως το μυστικό της επιτυχίας του είναι η θέληση, η καλή διαχείριση του χρόνου του και ο καλός σχεδιασμός. «Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί υπομονή και επιμονή», υπέδειξε.

Τις απονομές έκαναν μεταξύ άλλων, η δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο Γραμματέας της Πρεσβείας της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Σελήνης, ο Δήμαρχος Έγκωμης, κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθ. Φίλιππος Πουγιούτας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθ. Νίκος Καρτακούλλης, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΟΕ, στρατηγός Λόττας, ο Πρόεδρος της ΚΟΠΑ, δρ. Μιχάλης Κρασιάς, και ο καθ. Πάνος Ραζής, αντιπρόεδρος της ΚΟΠΑ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα