5 ελληνικά νησιά για ήσυχες διακοπές

Το φετινό καλοκαίρι δε μοιάζει σίγουρα με τα όσα έχουμε ζήσει. Ο φόβος και η ανησυχία για τον κορωνοϊό έχουν κάνει πολλούς από εμάς να το σκεφτούμε δύο και τρεις φορές, προκειμένου να κλείσουμε διακοπές σε κάποιο νησί φέτος.

Δείτε πιο κάτω πέντε άγνωστα για τους περισσότερους ήσυχα νησιά.

Μεγανήσι

Την Λευκάδα τη γνωρίζουν όλοι και ειδικά φέτος, επειδή το νησί είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και δεν χρειάζεσαι

ακτοπλοϊκά, ίσως την επιλέξουν πάρα πολλοί για τις διακοπές τους. Γιατί λοιπόν αν φτάσεις μέχρι τη Λευκάδα, να μην πάρεις το ferry boat και να περάσεις απέναντι στο Μεγανήσι; Ένα σχετικά μικρό νησάκι, αλλά όπως λέει και το όνομά του τόσο μεγάλο σε ομορφιά; Στο νησί υπάρχουν τρεις οικισμοί, το Βαθύ, το Σπαρτοχώρι και το Κατωμέρι. Παραδοσιακά χωριουδάκια, όπου θα βρεις κάποια ήρεμα ενοικιαζόμενα δωμάτια να μείνεις, υπέροχα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι, αλλά και φανταστικές παραλίες για το μπάνιο σου.

Πώς φτάνεις εκεί: Αρχικά πρέπει να φτάσεις οδικώς μέχρι τη Λευκάδα. Το Μεγανήσι συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Νυδρί με καθημερινά δρομολόγια και η απόσταση είναι περίπου 25 λεπτά. Βέβαια, μπορείς να φτάσεις κι από την πόλη της Λευκάδας με καραβάκι.

Τριζόνια

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού κόλπου έχει χαρακτηριστεί ως η ‘λιλιπούτεια’ Ύδρα που ήθελε κάποτε να αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ένα καταπράσινο νησί γεμάτο με ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, κυπαρίσσια, σχίνους, πουρνάρια και ευκάλυπτους, που σε προδιαθέτει να το περπατήσεις. Με πανέμορφο λιμανάκι που μπορείς να πιεις τους καφέδες και τα κοκτέιλ σου, απολαυστικές παραλίες για τις βουτιές σου, ίσως προσφέρει το απόλυτο ησυχαστήριο που τραβάει η ψυχούλα σου. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που το ξέρουν λίγοι και δεν το μοιράζονται εύκολα.

Πώς φτάνεις εκεί: Φτάνεις στα Χάνια, τα οποία είναι λίγο πιο μετά την Ερατεινή. Μια απόσταση περίπου στα 280 χλμ από την Αθήνα. Από εκεί υπάρχουν καραβάκια που θα σε περάσουν απέναντι στα μαγευτικά Τριζόνια.


Οθωνοί

Μπορεί να μην τους έχεις ακούσει καν. Είναι ουσιαστικά το τελευταίο νησάκι της Ελλάδας στα βορειοδυτικά σύνορα, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους. Μικρό και καταπράσινο, με σμαραγδένιες παραλίες, λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ιδανικό για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς, την οποία ερωτεύτηκε ο Οδυσσέας και έμεινε εκεί επτά χρόνια. Η ομηρική Ωγυγία, είναι ένα νησάκι που μοιάζει (ειδικά για φέτος) η ιδανική επιλογή για διακοπές.

Πώς φτάνεις εκεί: Η πρόσβαση στους Οθωνούς γίνεται με καϊκάκι από τον Αγιο Στέφανο, στα βόρεια της Κέρκυρας. Υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός στο Μαθράκι και το ταξίδι είναι απλά μαγικό.

Αντικύθηρα

Γιατί να επιλέξεις τα Κύθηρα που πλέον έχουν γίνει ένας από τους top καλοκαιρινούς προορισμούς και να μην επισκεφτείς το αδελφάκι τους, τα Αντικύθηρα; Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στα Κύθηρα και Κρήτη και έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς εκεί βρέθηκε και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ένας μυστήριος και πολύπλοκος μηχανισμός με γρανάζια. Ο Ποταμός είναι ο κεντρικός οικισμός και λιμάνι του νησιού ενώ υπάρχουν αρκετοί μικρότεροι. Στα Αντικύθηρα θα βρεις κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και έναν κοινοτικό ξενώνα. Όσον αφορά τις βουτιές σου στο νησί, η παραλία Καραμέλα (δεν έχει υπέροχο όνομα;) είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης, στο οποίο θα χάσεις την αίσθηση του χρόνου.

Πώς φτάνεις εκεί: Στα Αντικύθηρα μπορείς να ταξιδέψεις από τον Πειραιά, το Γύθειο, τη Νεάπολη, τα Κύθηρα ή την Κίσσαμο στην Κρήτη.

Λειψοί

Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο και ανήκουν στα Δωδεκάνησα. Οι κάτοικοί τους φημίζονται για τη φιλοξενία τους και το νησί για τη γαλήνη του. Τα νερά των Λειψών είναι καταγάλανα και καθαρά, τα καλντερίμια της χώρας γραφικά, ενώ οι τοπικές γεύσεις είναι αποτελούν μια φαντασίωση για κάθε ουρανίσκο. Θα μείνεις στη χώρα με τα παραδοσιακά άσπρα-μπλε σπιτάκια, θα επισκεφτείς το ‘Κάστρο’ και θα διαβάσεις το βιβλίο σου ακούγοντας το κύμα να σκάει στα πόδια σου στην παραλία της Λιεντούς.

Πώς φτάνεις εκεί: Η πρόσβαση στους Λειψούς είναι εφικτή από Πειραιά μία φορά την εβδομάδα. Αλλά και τις υπόλοιπες μέρες δεν θα δυσκολευτείς να φτάσεις στο νησί, καθώς υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα γειτονικά νησιά, την Πάτμο, τη Λέρο και την Κάλυμνο. Καθημερινή είναι και η σύνδεση με τα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου, την Κω και τη Ρόδο.
 

Πηγή: oneman.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα