6ο Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού

Πράξη γίνονται οι δεσμεύσεις του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέα Κυπριανού, ο οποίος για πρώτη φορά στα χρονικά προωθεί Αγροτικό Φεστιβάλ στην ύπαιθρο.

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού συνοδευόμενος από το Βοηθό Επίτροπο, Ανδρέα Ευαγγέλου και άλλα στελέχη του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 29/4/22, τον Δήμο Λευκάρων, όπου είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής, Σοφοκλή Σοφοκλέους και το Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χριστόδουλου Χατζηαδάμου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης

του 6ου Αγροτικού Φεστιβάλ Πολιτισμού, το οποίο για φέτος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στα Λεύκαρα.

Όπως ήταν και η αρχική υπόσχεση του Επιτρόπου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στην ύπαιθρο και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική επαρχία της Κύπρου.

Τι λέγει ο Επίτροπος

Σε δήλωση του ο Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε πως «το αγροτικό φεστιβάλ επιβάλλεται να γίνεται στην ύπαιθρο κοντά και δίπλα από τον αγρότη». Πρόσθεσε πως η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας. «Έχουμε συστήσει ειδική ομάδα που είχε επιλέξει για την φετινή χρονιά το φεστιβάλ να γίνει σε κεντρικό σημείο της Λάρνακας και δη στον Δήμο Λευκάρων, όπου υπάρχουν και εξαιρετικοί χώροι, στους οποίους οι παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα και την παραγωγή τους. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν παραδοσιακά συγκροτήματα, χοροί και λαϊκοί τραγουδιστές. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ετοιμάζεται, θα είναι εντυπωσιακό και θα κοινοποιηθεί τους επόμενους μήνες αφού παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο Επίτροπος, οι κοινότητες αγκάλιασαν την ιδέα να γίνεται κάθε χρόνο κοντά τους το εν λόγω φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα συμπεριλάβουν και όλες τις κοινότητες της περιοχής που έχουν πληγεί από την περσινή πυρκαγιά και κάθε χρόνο θα επιλέγεται άλλη κοινότητα ή Δήμος.

«Προγραμματίζεται να γίνει μια εξαιρετική εκδήλωση, η οποία αναμένεται μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η ακριβής  ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες» κατέληξε ο Ανδρέας Κυπριανού.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοικοι του Δήμου Λευκάρων εκφράζουν ικανοποίηση για την ενέργεια του Επιτρόπου να ενισχύσει την ύπαιθρο δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που αποτελούν τον στυλοβάτη της γεωργίας.

Επίσης προσθέτουν πως η όλη κατάσταση μετά την πανδημία είχε εγκλωβίσει όλο το Παγκύπριο και είχε στερήσει γεωργικά επαγγέλματα από την συνεργασία με χώρες του εξωτερικού, ενώ τώρα με αυτή την δράση και το Αγροτικό Φεστιβάλ, θα υπάρξει κινητοποίηση και ταυτόχρονα τουρίστες και άλλοι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δουλειές, το έργο των αγροτών, αλλά και όλη την περιοχή του Δήμου Λευκάρων και των γύρω περιοχών πολλές από τις οποίες πλήγηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά πέρσι.

Όπως μας λέχθηκε, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν, θα ψυχαγωγηθούν, θα γευτούν διάφορα παραδοσιακά και άλλα εδέσματα, ποτά και γλυκά και ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους εστίασης και καταστήματα που βρίσκονται στα Λεύκαρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα