Ahval: 3000 ίσως μολύνθηκαν με κορωνοϊό στη φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Η τουρκική κυβέρνηση έχει σταματήσει να δίνει αριθμό νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ της χώρας, σύμφωνα με το ελλαδικό «Έθνος». 

Έως και 3.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορωνοϊό στις προσευχές που έγιναν στην φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία κατά την μετατροπή του ναού σε τζαμί. Σύμφωνα με τους «Greek City Times», ανάμεσά τους βρίσκονται επιβεβαιωμένα και τέσσερα στελέχη του κόμματος ΑΚ του Ερντογάν

Όπως ενημερώνει η «Ahval», που αντλεί τις πληροφορίες της από την τουρκόφωνη

«ANKA», ο υπολογισμός για τα κρούσματα της Αγίας Σοφίας ανήκει στον Sarp Üner, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στην χώρα, ενώ η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τους Τούρκους επιδημιολόγους, καθώς στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία συνέρρευσαν 350.000 άνθρωποι για την πρώτη προσευχή της Παρασκευής, στις 24 Ιουλίου.

Αν και ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στην Αγία Σοφία ήταν 1000, χιλιάδες συνέρευσαν μέσα και στους εξωτερικούς χώρους κατά την τελετή μετατροπής του ορθόδοξου ναού σε τζαμί. 

Πέθανε μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν

«Πιστεύω ότι η συνάθροιση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες», δήλωσε ο καθηγητής σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με το «Έθνος». Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, γνωστοποίησε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 1.182 νέα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία ανέρχεται σε 5.844 νεκρούς επί συνόλου 240.804 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο υπουργός μέσω Twitter, ενώ η κυβέρνηση έχει σταματήσει να δίνει αριθμό νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ της χώρας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ahval, 3000, Ερντογάν, Αγία Σοφία,Ahval, 3000, erntogan, agia sofia