AΠΟΕΛ: Διδάγματα μέσα από τα λάθη…

Το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την Ομόνοια τέλειωσε, αλλά ο προβληματισμός παραμένει στον ΑΠΟΕΛ. Και τούτο, εξαιτίας της κακής εικόνας που είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ξεκάθαρο ότι έγινε λανθασμένη διαχείριση για τη διαφύλαξη του προβαδίσματος στο σκορ που είχε η ομάδα του Φινκ.

Η επιλογή του Γερμανού τεχνικού να δώσει χώρο στην Ομόνοια για να κρατήσει το ισχνό 1-0 ήταν το μεγαλύτερο λάθος του και αυτή είναι η σοβαρότερη αιτία για το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο ΑΠΟΕΛ

είναι αποδεδειγμένα ομάδα που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και όχι στο να τρέχει τον αντίπαλο. Άλλωστε, και με τους ποδοσφαιριστές που είχε στην ενδεκάδα, ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην επιλογή του Φινκ για οπισθοχώρηση και καθαρά αμυντική τακτική.Η συνολική εικόνα του β’ ημιχρόνου προβληματίζει και τον ίδιο τον Φινκ από το βράδυ του Σαββάτου, ώστε μέσα από τις επιλογές του αλλά και τα λάθη του να διδάσκεται και ο ίδιος και να κάνει καλύτερη διαχείριση σε σημαντικούς αγώνες που κρίνουν πάρα πολλά στη βαθμολογία. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που στέλνουν στον προπονητή και οι οπαδοί, μέσα από τις παρεμβάσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρούν ότι η ομάδα τους δεν μπορεί να είναι τόσο συντηρητική σε ένα ντέρμπι και να ταμπουρώνεται για να κρατήσει ένα γκολ.Ωστόσο, όλοι στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ κρίνουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για μοιρολόγια. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των «γαλαζοκιτρίνων» τρέχουν και μάλιστα γίνονται πιο πιεστικές. Πλέον, οι περσινοί νταμπλούχοι παίζουν σε διπλό ταμπλό, καθώς την Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με αντίπαλο την Ανόρθωση. Στόχος δεν είναι άλλος από το να εξασφαλιστεί αποτέλεσμα που θα δίνει στον ΑΠΟΕΛ προβάδισμα πρόκρισης. Όμως, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και σίγουρα καλύτερη απόδοση σε σχέση με το «αιώνιο ντέρμπι». Τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό. Από πλευράς προσώπων, στο παιγνίδι του Σαββάτου ελάχιστοι διασώθηκαν. Τακτικά εννοείται ότι τίποτα δεν δούλεψε σωστά κατά το β΄ ημίχρονο της οπισθοχώρησης. Βασικό προαπαιτούμενο για τον Φινκ είναι η βελτίωση της απόδοσης βασικών ποδοσφαιριστών.Ο Ντε Βινσέντι είναι από τους παίκτες που βρίσκεται παρατεταμένα κάτω του μετρίου. Σε μια θέση νευραλγική, ο ΑΠΟΕΛ υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Ο Αργεντινός όσο και να προσπαθεί δεν καταφέρνει να φτάσει στα περσινά επίπεδα απόδοσης που είχε και φυσιολογικά ο κόσμος γκρινιάζει. Γκρινιάζει, γιατί γνωρίζει τις δυνατότητες και τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει ένας καλός Ντε Βινσέντι.Από την άλλη, υπάρχει ερωτηματικό για τους λόγους για τους οποίους έχει παροπλισθεί εντελώς ο Σιέρινταν, ο οποίος όποτε εκαλείτο από τον Δώνη να αγωνιστεί, έκανε αισθητή την παρουσία του. Είναι ακόμη θέμα συζήτησης και η περίπτωση Γκόμεζ, παίκτη έμπειρου και μαθημένου στα δύσκολα. Στο προχθεσινό ντέρμπι ο κ. Φινκ προτίμησε τον άπειρο Νάφιου αντί του Γκόμεζ. Ο μεν νεαρός Νέφιου ήταν έξω από τα νερά του για όσο αγωνίστηκε, ο δε Γκόμεζ στον λίγο χρόνο που του δόθηκε, ήταν ιδιαίτερα κινητικός.Είναι πασιφανές ότι η εικόνα του προχθεσινού ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια αποτελεί για όλο το οικοδόμημα του Αρχαγγέλου άσκηση εργασίας, με μοναδικό στόχο να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα, ώστε η ομάδα των «γαλαζοκιτρίνων» να είναι πιο απαιτητική και πιο διαβασμένη στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα