BINTEO: Πρώην πράκτορας στο ΣΙΓΜΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Ο πόλεμος στο Ισραήλ ανέτρεψε τα πάντα στην περιοχή. Οι δρόμοι τοι Αβραάμ και οι σχέσεις με τις γύρω αραβικές χώρες, που τόσο κοπίασε να φτιάξει το Τελ Αβίβ με τους συμμάχους του πλέον τίθενται εν αμφιβόλω. Τα κεκτημένα της έστω και ασθενικής ειρήνης στην περιοχή συνθλίβονται κάθε μέρα από τρομοκρατικές ρουκέτες, αεροβοβαρδισμούς και εγκλήματα πολέμου.

Πρώην πράκτορας, ο οποίος εγκατέλειψε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του για να φτιάξει τις δικές του, ιδιωτικές υπηρεσίες μίλησε αποκλειστικά

στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και στον Χρήστο Μιχάλαρο. Ο Tony Schiena της εταιρείας MOSAIC, ζει ως επί το πλείστον σε αεροπλάνα, εμπόλεμες ζώνες και γραφεία διαπραγμάτευσης. O πρώην πράκτορας έκανε τις δικές του εκτιμήσεις γύρω από τον πόλεμο, αλλά και το μέλλον.

Πρόκειται για την πιο περίπλοκη σύγκρουση που έχουμε δει ποτέ, σύμφωνα με τον ίδιο, τονίζοντας ότι το να διαπραγματευτείς με τρομοκράτες είναι δύσκολο.  Την ίδια ώρα, προβλέπει ότι θα εισέλθουμε σε μία νέα εποχή τρομοκρατίας, η οποία θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί, λόγω του διχασμού που επικρατεί στην παγκόσμια σκηνή.

«Νομίζω, ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Μια εποχή οικονομικού διχασμού, πολιτικού διχασμού. Ελπίζουμε, ότι δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη σύγκρουση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο. Θέλω να πω, ότι οι περισσότεροι με τους οποίους μιλώ ανησυχούν πολύ για την έναρξη αυτών των συγκρούσεων», τόνισε εμφαντικά.

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ:

Keywords
Τυχαία Θέματα