Baghdad Post: Κρύβεται σε καταφύγιο ο Άσαντ

Μετά την κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο στη βάση Khmeimim.

Η είδηση αποκαλύφθηκε από το Baghdad Post, που αναφέρει ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκεται σε ένα χώρο που δεν έχει παράθυρα, στην αεροπορική βάση Khmeimim. Δεν υπάρχουν καθόλου Σύροι αξιωματούχοι, παρά μόνο Ιρανοί.

Οι αναλυτές διαβεβαιώνουν ότι οι συριακές σχέσεις διοικούνται τώρα από Ρώσους και Ιρανούς. Του

απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, ώστε να μην αποκαλυφθεί το μέρος όπου κρύβεται.

Νωρίτερα εντοπίστηκε να φεύγει από το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό. Οι πηγές ανέφεραν ότι συνοδευόταν από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η είδηση έρχεται εν μέσω ισχυρισμών πως οι ΗΠΑ έχουν κινητοποιήσει τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να χτυπήσουν τις δυνάμεις του στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που συγκάλεσε χθες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ζητήσει να αναληφθεί στρατιωτική δράση από τις ΗΠΑ μετά τη φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα της Ανατολικής Γούτας.

«Δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά τη συνεδρίαση, διευκρινίζοντας ότι ο Τραμπ συνεχίζει τις συζητήσεις με τους εταίρους του.

Το βράδυ, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε το γραφείο της Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα