Bέργας: Είμαι σε θέση να κατονομάσω και άλλους για ΣΑΠΑ

Έτοιμος να κατονομάσει και άλλους οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, δηλώνει ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας.

Στην αρχή της αντεξέτασης του, ο Σιαηλής ζήτησε τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του μάρτυρα , ωστόσο στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν, αφού δεν είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί χθες ο κ. Βέργας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο Σ. Βέργας είπε στο πλαίσιο της αντεξέτασης του ότι τα εισοδήματα του ανέρχονταν σε 4.000 με 4.500 ευρώ από ενοίκια, εισόδημα μηνιαίο ως δήμαρχος 4.000 ευρώ,

και κάποια έξοδα που λάμβανε ως πρόεδρος του ΣΑΠΑ και ΧΥΤΑ αλλά και ως μέλος του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων.

Ο μάρτυρας είπε πως μετά την εκλογή του σταμάτησε να εκτελεί έργα και πως τα έσοδα από τις εταιρείες του ήταν η είσπραξη ενοικίων από διαμερίσματα που νοίκιαζε σε φιλικά του πρόσωπα, αλλά και αλλοδαπούς που εργάζονταν στην Πάφο.

Ο Σ. Βέργας είπε πως από τη μονάδα του οικονομικού εγκλήματος “δέχθηκε ένα πρωτοφανές πόθεν έσχες.” Δεν ήξερα ούτε καν να κρύψω τα ποσά που έπαιρνα από τους εργολάβους αφού τα κατέθετα στους λογαριασμούς μου, είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε τα ποσά που έχουν ανακαλυφθεί ότι κατέθετε ο Σ. Βέργας στους λογαριασμούς του, με τον μάρτυρα να απαντά πως από τις ερωτήσεις των ανακριτών συμπέρανε πως το ανακριτικό κλιμάκιο γνώριζε τα πάντα για τα οικονομικά του, τις καταθέσεις του στους λογαριασμούς του και την περιουσία του.

Ο μάρτυρας είπε πως με το ένταλμα σύλληψής του ανοίχθηκαν όλοι οι λογαριασμοί του.

Ο δικηγόρος του 5ου κατηγορούμενου ανέφερε πως σύμφωνα με στοιχεία που είχε σε δύο εταιρείες που ανήκαν στον Σ. Βέργα , οι εταιρείες S.Vergas και Michal, είχε καταθέσει ο ίδιος ή του κατέθεσαν στους λογαριασμούς που είχε ανοίξει για τις εν λόγω εταιρείες κατά τα έτη 2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013 και 2014 το συνολικό ποσό του 1.560.860 ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε ο κ. Σιαηλής κατατέθηκαν για την εταιρεία Michal το πόσο του 1.028.000 σε μετρητά και το ποσό των 532.860 ευρώ για την εταιρεία S.Vergas, με τον μάρτυρα να απαντά πως τα συγκεκριμένα έτη η ανάπτυξη της Πάφου ήταν ραγδαία και πως στο Κακουργιοδικείο ήρθε “για να καταθέσει για το ΣΑΠΑ και όχι να παίξει το ρόλο του Φόρου Εισοδήματος.”

Ο κ. Σιαηλής ωστόσο υπέβαλε τη θέση πως τα λεφτά που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς σε μετρητά αποτελούν προϊόν από τις μίζες και από όσους έχουν συμβληθεί με το ΣΑΠΑ. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στην υπόθεση ΣΑΠΑ δεν εμπλέκονται μόνο οι πέντε κατηγορούμενοι αλλά υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι που είναι σε θέση να κατανομάσει.

Ακολούθως αντίγραφο εγγράφου που τέθηκε στον μάρτυρα από τον Κ. Σιαηλή και δεν αναγνωρίστηκε από τον Σ. Βέργα κατατέθηκε ως τεκμήριο. Το έγγραφο αφορούσε την επιστολή παραίτησης του Σ. Βέργα. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η εν λόγω επιστολή δεν μπορούσε να κατατεθεί ως τεκμήριο προς αναγνώριση αφού το αντίγραφο της επιστολής παραίτησης φαίνεται να έτυχε κάποιας επικόλλησης. Παρά ταύτα ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου ζήτησε να κατατεθεί η επιστολή έστω ως μη αναγνωρίσιμη, με την κατηγορούσα Αρχή να μην φέρνει ένσταση.

Ο Βέργας απήντησε πως ένιωσε ανασφαλής γιατί στο σκάνδαλο – όπως υποστήριξε - εμπλέκονταν πολλοί και για αυτό δεν ομολόγησε εξ αρχής. Ανέφερε ακόμα ότι η επιστολή παραίτησης του και η ομολογία του είχε να κάνει με τα συναισθήματα τύψης που αισθάνθηκε από την πρώτη μέρα που μπήκε στο κελί. Πρέπει, είπε ο Βέργας, να τιμωρηθώ για να μπορέσω να κοιτάξω την κοινωνία στα μάτια και να ζητήσω μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Σ. Βέργας απαντώντας σε ερώτηση είπε πως τα χρήματα που είχε λάβει ήταν για να τακτοποιήσει τα παρατραβήγματά του, και τα δάνεια του για την αποπληρωμή των δόσεων του.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα