CEO της Τράπεζας Κύπρου: Δώστε διευκολύνσεις στους βιώσιμους πελάτες

Ρητές οδηγίες στα διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου για στήριξη των υγιών επιχειρήσεων εν όψει των σχεδιασμών της τράπεζας για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού, να έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Πανίκος Νικολάου.
 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο σύσκεψης με τη διευθυντική

ομάδα της τράπεζας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι οδηγίες που έδωσε ο κ. Νικολάου στους διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, «ήταν αρκούντως ξεκάθαρες χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της τράπεζας», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η κατεύθυνση που δόθηκε ήταν πως, όποια κι αν είναι η επίδραση της κρίσης στις λειτουργίες της Τράπεζας Κύπρου, το πρώτο πράγμα που απαιτείται να διαφυλαχθεί είναι η δυνατότητα αύξησης της «δύναμης πυρός» στην ικανότητα για προληπτικές κινήσεις για τους πελάτες που επηρεάζονται από την κρίση της πανδημίας.

Οι κινήσεις αφορούν «στην ενίσχυση ρευστότητας και άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και αναδιαρθρώσεων», σύμφωνα με την ίδια υψηλόβαθμη πηγή εντός της τράπεζας.

«Θέλω να είστε κοντά στους πελάτες. Δεν πρέπει να αφήσουμε να κλείσουν οι επιχειρήσεις που σώζονται», φέρεται ο Πανίκος Νικολάου να είπε στους διευθυντές της τράπεζας, προσθέτοντας πως όλοι οι διευθυντές πρέπει να συμβάλουν στην στήριξη εκείνων των διευθύνσεων που θα κληθούν να αρχίσουν την ενίσχυση ρευστότητας και άλλες σε όσους τις χρειάζονται.

«Αν πρέπει να μειώσετε τις δικές σας εργασίες ή να διακόψετε projects σας μέχρι το τέλος της κρίσης, πρέπει να το πράξετε. Φτάνει να στηρίξετε τους ομολόγους σας που ασχολούνται άμεσα με τις προσπάθειες της προστασίας των πελατών», τόνισε επίσης, σύμφωνα με πληροφόρηση που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Με βάση τις ίδιες πηγές, συνεχίζονται πυρετώδεις διεργασίες των τραπεζών με τις εποπτικές αρχές «σε Λευκωσία, Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες», για ξεκαθάρισμα των όρων που θα διέπουν την αντιμετώπιση πελατών.

Ο κ. Νικολάου κατέστησε, πάντως, σαφές ότι οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά σε πελάτες που είναι υγιείς και βιώσιμοι, αλλά πλήγηκαν από την κρίση πανδημίας.

«Δεν μπορούν να τύχουν του ‘συνήθους’ χειρισμού, με τον οποίο θα κατηγοριοποιηθούν σαν ΜΕΔ σε περίπτωση αναστολής δόσεων, αναθεώρησης των υπερτραβηγμάτων, ανασχεδιασμό των αποπληρωμών ή άλλων κινήσεων αναδιάρθρωσης», σχολίασε καλά ενημερωμένη πηγή. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λεπτομερώς την λογιστική αντιμετώπιση τους, για να σχεδιαστούν οι επί του εδάφους κινήσεις, γι αυτό είμαστε ακόμα στο ακουστικό».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα